MedicalStudent.ro

Thursday
May 02nd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Editorial Editorial

Editorial

Anamneza perfecta

Evaluare articol: / 47
Cel mai slabCel mai bun 

Iata ca am scapat de presesiune, am dat majoritatea examenelor practice, am ramas sau nu frustrati cu farmacologia, ne-am luminat in privinta problemelor de ecg la fiziopatologie ... am intrat in linie dreapta: SEMIOLOGIE. Lunga linie! Unii au scapat de jumatate de materie, altii dau toata materia intr-un singur examen. Este primul examen cu pacient!

Multi colegi se tem ca fac anamneze stangace. Nu e chiar asa de greu, LuLu BlackCat poate demonstra cat e de usor, totul e sa urmezi algoritmul: M.I., I.B., A.P.P., A.H.C and so on. Urmariti filmuletul de mai jos si ascultati cu atentie. :))

Citeste mai mult...

Dezbracati pacientul...

Evaluare articol: / 7
Cel mai slabCel mai bun 

„Dezbracă pacientul şi vei găsi diagnosticul" spunea un mare profe-sor şi clinician: Bazil Teodorescu.
De foarte multe ori neglijăm, ca studenţi şi mai apoi ca medici, acest mare deziderat al marilor maeştrii ai medicinii româneşti care aveau o deose-bită aplecare pentru semiologia medicală şi pentru examenul clinic pe care îl considerau de o importanţă capitală în ce priveşte raţionamentul diagnostic.

Pentru că alte mijloace nu prea aveau, aşa cum sunt acum - CT, RMN, Ecografie, Endoscopie etc. - ar spune unii. Unii mai superficiali - aş spune eu.

Citeste mai mult...

Si se facu iarasi luni...

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Luni!De fapt ar fi trebuit sa spun:e iarasi luni.E ora 6.Trist,dar adevarat.Caldura mare.In curtea spitalului sta lumea la cozi infernale sa se interneze,de parca asta ar fi o moda in Romania.O asistenta blonda abia is misca pixul pe fisa,facandu-si timp din cand in cand sa tipe la cate un student intarziat din cauza aglomeratiei si care are nenorocul sa-i treaca prin fata usii.Nu trebuie sa faci vreodata imprudenta de a-i cere o cheie de la vestiar;regula e ca luni dimineata te poti schimba si pe hol.

Citeste mai mult...

Sa ne murdarim, copii!!

Toata lumea stie ca trebuie sa avem grija de copii sa fie cat mai curati si sa umble prin locuri cat mai curate posibil…Ei bine, un studiu recent a aratat ca nu e chiar o atitudine asa de sanatoasa…sa ii zicem…si ca putina mizerie nu strica atunci cand este vorba despre dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor. Acest studiu vine in sprijinul ipotezei ca expunerea initiala la factori alergeni conduce la diminuarea sau prevenirea aparitiei viitoarelor alergii si ca sistemul imun se dezvolta mai bine daca este expus de la inceput la un nivel mai ridicat de alergeni...adica la un mediu nu foarte curat ci cu o incarcatura microbiana destul de importanta.

Citeste mai mult...

Stresul si studentii la medicina

Evaluare articol: / 6
Cel mai slabCel mai bun 

Stresul nu e un concept inventat de o televiziune pentru a-i creste ratingul unei emisiuni,ci este un produs activ al societatii noastre. Am devenit stapanii penicilinelor, cefalosporinelor, super ‘meseriasi’ in ingineria genetica, dar nu am resuit sa eliminam un dusman de temut: stresul. Putem spune ca respiram stres, ca il intalnim peste tot: in tramvai, la supermarket, cand iti platesti caminul, la facultate. Astfel , putem spune ca studentul(in acest caz la medicina) cohabiteaza cu stresul, pentru ca Facultatea de Medicina , pe langa ca te pregateste sa devii medic, te ajuta zilnic oferindu-ti situatii noi si interesante, in care iti testeaza posibilitatile de adaptare la stres.

Citeste mai mult...

Mai intai sa nu faci rau

Evaluare articol: / 4
Cel mai slabCel mai bun 

Într-o dimineaţă, cam pe la ora 10 a.m., se prezintă la un cabinet de medicină de familie pentru consult o doamnă de vreo 50 de ani care acuza o durere situată în zona precordială care „se ducea" înspre umărul stâng şi, culmea nesimţirii, se mai şi continua de-a lungul marginii cubitale a antebra-ţului stâng. Carevasăzică pacienta despre care m-am hotărât să scriu prezenta o criză tipică de angină pectorală.
După o foarte scurtă discuţie medicul care a consultat-o i-a administrat o tabletă de nitroglicerină şi a sunat repede la serviciul de ambulanţă.

Citeste mai mult...
Pagina 7 din 9
Banner
Banner

MedicalStudent.ro TV - Medicina si cultura

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro