MedicalStudent.ro

Thursday
Apr 25th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home UMF Timisoara

UMF Timisoara

Evaluare articol: / 353
Cel mai slabCel mai bun 

UMF Timisoara a fost infiintata in anul 1945, primul decan fiind Prof. Dr. Serban Bratianu. Initial, a facut parte din Universiatea de Vest, singura specializare fiind cea de Medicina Umana, ulterior,a crescut numarul de facultati si specializari desprinzandu-se de aceasta.

Mai multe informatii despre istoricul,catedrele, structura UMF gasiti pe www.umft.ro
Universiatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara cuprinde:

I.Facultatea de Medicina

1.Specializarea Medicina Generala

6 ani, 360 de credite(cate 60 pe an.....trebuie sa ai minim 50 ca sa promovezi in anul urmator, iar la sfarsitul anului 3, trebuie sa ai toate examenele luate, in caz contrar, repeti anul 3 pana le iei pe toate)

Sunt 300 de locuri la buget si 100 la cu taxa(1200 euro pe an)iar media de admitere se calculeaza asa:1pt din oficiu+1 pt BAC(daca ai luat 10...daca ai luat 8.5...atunci ai 0.85 pt)+nota de la testul grila(max 8 pt)

La grila sunt 60 de intrebari cu raspunsuri multiple. Cartea de biologie XI de la edit Corint(coperta mov) si cartea de teste pe care o puteti lua fie de la secretariatul facultatii, fie de pe la colegii mai mari sunt suficiente pt pregatire. Din proprie experienta, va spun ca nu e obligatoriu sa faci ore suplimentate pt pregatire..e suficient sa inveti 1-2 ore pe zi pt admitere. Tentatia mare e sa inveti numai grilele, dar va sugerez sa nu faceti asta pt ca va furati singuri caciula....materia e din ce in ce mai usoara pe masura ce o inveti si iti asigura o baza foarte buna pt anul 1 si 2.

2.Moase
4 ani, 240 de credite,

Nu exista locuri la buget,doar 30 la cu taxa(500euro/an), admiterea se face pe baza mediei de la BAC.

3.Asistenta Medicala Generala
3ani,180 credite,

10 locuri la buget,90 la cu taxa(500euro/an), admiterea se face pe baza mediei de la BAC.

4.Radiologie si imagistica Medicala
3ani,180 credite

Nu exista locuri la buget,doar 20la cu taxa(500 euro/an),admiterea se face pe baza mediei de la BAC.

5.Laborator clinic
3ani,180 credite

10 locuri la buget,10 la cu taxa(500 euro/an),admiterea se face pe baza mediei de la BAC.

6.Balneofiziokinetoterapie+recuperare
3ani,180 credite

15 locuri la buget,80 la cu taxa(500 euro/an),admiterea se face pe baza mediei de la BAC.


II.Facultatea de Medicina Dentara

1.Medicina Dentara
6 ani,360 credite

50 locuri la buget,70 la cu taxa(1200 euro/an),admiterea e ca la medicina genarala, dar notele cu care poti intra la fara taxa sunt mult mai mari.

2.Tehnica Dentara
3 ani,180 credite

15 locuri la buget,30 la cu taxa(500 euro/an),admiterea se face pe baza mediei de la BAC+un test pe aptitudini eliminatoriu.

3.Asistenta Dentara
3 ani,180 credite

10 locuri la buget,20 la cu taxa(500 euro/an),admiterea se face pe baza mediei de la BAC.


III. Facultatea de Farmacie

1.Farmacie
5 ani,300 credite

44 locuri la buget,60 la cu taxa(1200 euro/an).

materiile pt testul grila sunt: biologie clasa a IX-a(botanica) si chimie organica.Exista carti de teste pt admitere.

2.Asistenta farmacie
3 ani,180 credite

10 locuri la buget,30 la cu taxa(500 euro/an),admiterea se face pe baza mediei de la BAC.


INSCRIEREA se face in perioada 16-20.07.2007 intre orele 9-14.Ai nevoie de:

1.Cerere tip pe care o primesti acolo si treb sa o completezi cu datele personale.

2.Diploma de Bac daca e singura facultate la care te inscrii sau o copie legalizata daca te inscrii la mai multe.Daca intrii la fara taxa,trebuie sa depui diploma de bac in original,iar la sfarsitul facultatii o vei primi inapoi.

3.certificat de nastere in original+o copie xerox legalizata.Doar copia va ramane la dosar,originalul i-ti va fi inapoiat dupa ce va fi confruntat cu copia.

4.4fotografii tip buletin

5.Adeverinta medicala vizata de Policlinica Studenteasca(in complex)

6.Chitanta de achitare a taxei de inscriere(100lei)sau acte care dovedesc scutirea plati taxei(pt orfani sau copii personalului din invatamant(profesiri,invatatori,etc))

7.Daca te-ai inscris si la alta facultate ai nevoie de un act doveditor eliberat de ei
8.Dosar plic

Daca ai intrat pe locurile disponibile,in 48 de h trebuie sa platesti o taxa de confirmare a locului(100lei),pe care toata lumea o plateste.


Examenul e in 25.o7.2007 la ora 10,intrarea in sali se face la 0ra 9,iar examenul dureaza 3 ore.primesti foile cu intrebari si o foaie pe care se marcheaza raspunsurile corecte.Se primeste o singura foaie asa ca trebuie sa fi foarte atent.Dupa cela 3 ore,se face o pauza de 40-50 min,dupa care se intra din nou in sali,pt corectarea lucrarilor.Sunt 2 corectori,care numara grilele corecte si mai sunt si 2 martori care ii verifica.si tu vei fi martor pt cel ce urmeaza dupa tine.
Rezultatele se afiseaza dupa 2-3h.Se pot face contestatiicare se rezolva in aceeasi zi.

Student la Medicina sau student in Timisoara?

Gata! Esti student la Medicina....in Timisoara! Gata cu BAc-ul, cu admiterea, cu invatatul, cu stressul, cu profii de liceu. Te simti de parca incepi o noua viata si...trebuie sa-ti spun...cam asta faci. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa dormi...mult. Apoi, fa-ti un bine si recompenseaza-te pt anul greu pe care l-ai avut...distreaza-te, mergi undeva, fa ceva, simte-te bine.

Bun...te-ai distrat, te-ai relaxat...acum incep treburile de "om mare":

1.UNDE STAU?

Ai 3 variante:

I.CAMIN: sunt7camine...in total cam 2500 de locuri, fie cu 4 locuri, fie cu 2. Caminul 1-2 este situat langa facultate, iar restul in complexul studentesc. In genaral arata bine,mai ales cele de 2 camere unele au baia proprie, altele au si baie si bucatarie. Preturile sunt rezonabile iar conditiile sunt de camin..depinde ce noroc ai. Pentru a primi un loc in camin trebuie sa depui o cerere cam in luna septembrie sau imediat dupa admitere si ti se va repartiza un loc. Nu prea se tine cont de medie, in general cei de anul I merg in camere de 4 locuri. Ai cablu si internet la preturi foarte mici.

II.Chirie:avantajele si dezavantajele sunt discutabile. Ideea e ca trebuie sa ai nervi de otel, destul credit pe telefon si mult noroc. Pentru a-ti fi mai usor,trebuie sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

1.CATI? trebuie sa decizi de la inceput cate persoane vor sta in casa. Recomandabil ar fi sa ii cunosti foarte bine si sa fie oameni rezonabili. Nu exista nimic mai neplacut decat sa ai un mediu ostil in casa, sa nu te poti odihni, sa nu poti invata.

2.UNDE? zonele sunt f importante in stabilirea pretului. Nu va recomand sa va luati un apartament in Complex pentru ca preturile sunt extrem de mari si e galagie, stiu ca va ganditi ca e mai aproape de scoala, dar abonamentul de transport in comun e mult mai ieftin decat decat diferenta de pret. Zonele cele mai bune ca pret/calitate ar fi:Giroc, Soarelui, Lipovei, Aradului

3.CE? garsonierele sunt cam 160-220 euro, dar daca stati 2 e ok, iar ap de 2 camere sunt cam 230-300 euro, in functie de dotari.

4.AGENTIE? daca n-ai timp si ai bani...apeleaza la o agentie..iti va gasi apartamentul perfect si vei plati cam 70-80% din pretul chiriei comision. Daca nu vrei sa dai bani pe agent...atunci..cumpara Publitimul de vineri seara, sau sambata cat mai de dimineata si pune-te pe sunat. Ai grija la anunturi! Daca e ceva de genul "inchiriez apartament in zona buna"...e clar agentie...va cheltuiti banii degeaba. Cauta anunturile in care apare scris"persoana fizica", sau"fara intermediari". Sa ai bani la tine si sa fi hotarat. Daca vezi ceva ce-ti place si e ok la pret..nu te mai gandi....pentru ca ai toate sansele sa se dea pana mai cauti tu altele. Sambata e ziua de foc, si daca nu reusesti atunci sa gasesti, slabe sanse sa gasesti pana sambata viitoare.

4.BUGET. va sugerez sa va faceti de la inceput un calcul care sa includa atata chiria ,cat si cheltuielile de la asociatie,cablu,internet,curent si altele...pt a stii exact la ce suma se ridica

III.GAZDA- cauti in publitim

Daca ai destui bani poti cumpara un apartament si stai fara griji,poate chiar cu un coleg/a,iar dupa ce termini poti sa-l vinzi...cu profit.


2.CE MANANC?

La cantina/3F/etc-preturi mari/mici in functie de buzunar.


Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro