MedicalStudent.ro

Friday
Nov 28th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Facultatea de medicina Arad

Facultatea de medicina Arad

Evaluare articol: / 201
Cel mai slabCel mai bun 

Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad

Infiintat în anul 1990 si având ca patron spiritual ilustra personalitate istorica Vasile Goldis, ideologul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad este o universitate inclusa în "Aria europeana a invatamantului superior.

Cu un management al calitatii educatiei certificat european, Universitatea detine Certificatul de calitate IQ NET recunoscut in 33 de tari. Astazi Universitatea de Vest "Vasile Goldis" este membra cu drepturi depline a Asociatiei Universitatilor Europene - E.U.A. si a Asociatiei Universitatilor Dunarene. Cu un numar de 18.000 studenti, masteranzi si doctoranzi, cu peste 25.000 de absolventi, Universitatea este membra fondatoare a Uniunii Universitatilor Private din România.

Prin Curriculum academic modern, centrat pe student, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad ofera astazi, conform modelului european Bologna, toate cele trei cicluri de invatamant superior: licenta, masterat si doctorat. Datorita sistemului european al creditelor de studii transferabile studentii, masteranzii si doctoranzii beneficiaza de sansa mobilitatii in tara si strainatate. Universitatea de Vest "Vasile Goldis" este singura universitate din Arad careia Ministerul Educatiei si Cercetarii i-a acordat dreptul de a organiza studii doctorale, fiind institutie organizatoare de doctorat. Cu un corp academic de elita, cu o infrastructura didactica si de cercetare la standarde europene, oferta educationala a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad pentru anul universitar 2006-2007 raspunde tuturor exigentelor, oferind sansa deplinei afirmari pe o piata a fortei de munca globalizata.

RECTOR,

Prof. univ. dr. AUREL ARDELEAN

Prin acreditarea institutionala a Universitatii de Vest “Vasile Goldis" din Arad, prin Legea nr. 240/2002 publicata in Monitorul Oficial al României nr. 291/30.04.2002, avem toate drepturile prevazute de Legea invatamantului, inclusiv de organizare a examenelor de finalizare a studiilor.

Prin Ordinul Ministerului Educatiei si Cercetarii Universitatea a fost desemnata ca Universitate pilot pentru invatamantul superior privat privind Managementul calitatii.

Facultatea de medicina

Baza didactico-materiala

Facultatea de Medicina Generala, Farmacie si Medicina Dentara are un campus universitar propriu format din patru cladiri. Pentru buna desfasurare a procesului de invatamant, Senatul Universitatii a fost si este preocupat de asigurarea bazei didactico-materiale, respectiv spatii de invatamant, aparatura medicala, sistem informatizat de sustinere a examenelor, acces la internet si o biblioteca. Biblioteca

Universitatii dispune de un bogat fond de carte de specialitate, pentru toate disciplinele din planul de invatamant. Stagiile clinice la disciplinele clinice se desfasoar în Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Spitalul Clinic Municipal, Clinica de Obstetrica-Ginecologie “Salvator Vuia", Clinica ORL, Clinica Dermatologie, Clinica Psihiatrie, Clinicile Stomatologice etc. Conditiile de studiu asigurate prin baza materiala si corpul academic de exceptie speram sa duca la crearea de specialisti care sa obtina performantele absolventilor medicinisti de pâna acum.


Activitatea de Cercetare stiintifica se realizeaza prin contracte de cercetare nationale si internationale desfasurate în cadrul: Laboratorului de Cercetari Biomedicale si Centrului de Cercetare de Fiziologie Aplicativa si Biologie Moleculara - sub egida Academiei Romane de stiinte Medicale.

La nivelul Facultatii au fost elaborate granturi internationale in programul SECAL -securitatea alimentara, in programul PHARE de protectie a mediului; granturi nationale (finantate CNCSIS si programul VIASAN), alturi de contracte de cercetare in colaborare cu institutii prestigioase cum ar fi Universitatea de Medicina din Szeged - Europrogramul Transfrontalier Dunare-Cris-Mures-Tisa prin "Association of Health and Protection of DKMT Euroregion", Universitatea din Debrecen, Universitatea din Bekecsaba, Facultatea de Medicina din Novisad. Alaturi de aceste colaborari stiintifice, Facultatea de Medicina este partenera cu universitati prestigioase din Germania, Franta, Italia, Suedia, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Australia etc.

Activitatea stiintifica a Studentilor

Este importanta implicarea studentilor în cercetare, prin cooptarea acestora în colectivele de cercetare din cadrul disciplinelor sau a Centrelor de cercetare, activitate desfasurata in cercurile stiintifice studentesti participare la conferinte si congrese studentesti nationale si internationale. Mentionam organizarea la Castelul Macea in 2003 a Primului Congres National de Medicina pentru Studenti si Tineri Medici. Cu certitudine nu exista o dovada mai concludenta in ceea ce priveste rezultatele privind sistemul educacional si cercetarea stiintifica, decat faptul ca, incepand cu acest an, Universitatii de Vest “Vasile Goldis" din Arad i s-a conferit statutul de excelenta prin calitatea acordata de Institutie de invatamant Superior Organizatoare de doctorat. Statutul de Excelenta al Facultatii de Medicina este dublat de afilierea la Asociatia Europeana a Universitatilor (EUA), iar cresterea permanenta a calitatii invatamantului postuniversitar se suprapune recomandarilor facute de Asociatia Europeana pentru Asigurarea Calitatii (ENQA).

Specializari Licenta:

Specializarea: Medicina generala
Durata:6 ani
Forma invatamant: ZI
Credite transferabile: 360
Titlul acordat la absolvirea facultatii : MEDIC GENERALIST

Specializarea: Medicina dentara
Durata:6 ani
Forma invatamant: ZI
Credite transferabile: 360
Titlul acordat la absolvirea facultatii : MEDIC DENTIST

Specializarea: Farmacie
Durata: 5 ani
Forma de invatamant: zi
Credite transferabile:300
Titlul absolventului: FARMACIST

Specializarea: Moase
Durata: 4 ani
Forma de invatamant: zi
Credite transferabile: 240
Titlul absolventului: MOASE

Specializarea: Asistenta medicala
Durata: 3 ani
Forma de invatamant: zi
Credite transferabile: 180
Titlul absolventului: ASISTENT MEDICAL GENERALIST

Specializarea: Balneofiziokinetoterapie recuperare medicala
Durata: 3 ani
Forma de invatamant: zi
Credite transferabile: 180
Titlul absolventului: BALNEOFIZIOKINEOTERAPEUT

Specializarea: Tehnica dentara
Durata: 3 ani
Forma de invatamant: zi
Credite transferabile: 180
Titlul absolventului: TEHNICIAN DENTARSpecializari Masterat:

Specializarea: Medicina sociala si Management sanitar
Durata: 2 semestre
Credite transferabile: 60

Specializarea: Medicina familiei
Durata: 3 semestre
Credite transferabile: 90

Specializarea: Psihoterapie medicala
Durata: 3 semestre
Credite transferabile: 90

Specializarea: Biologie si patologie moleculara. Biotehnologii (aflat in evaluare)
Durata: 4 semestre
Credite transferabile:120

Inscrierea candidatilor se face pe baza urmatoarelor acte:
- Diploma de bacalaureat în original sau adeverinta pentru promotia 2007
- Certificat de nastere (copie legalizata)
- Certificat de castorie (copie legalizata)
- Adeverinta medicala
- Trei fotografii format ¾
- Dosar plic


NU SE PERCEPE TAXA DE INSCRIERE SI NICI TAXA DE INMATRICULARE

Informatii suplimentare la CENTRUL PERMANENT DE INFORMARE SI INSCRIERE

Bd. Revolutiei nr. 94 – 96, Arad
telefon 0257 – 280373 si la
SECRETARIATELE FACULTATILOR

www.uvvg.ro


Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Parteneri Media - Recomandari Congrese

Fumatul la mana a doua
Explore
 

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro