MedicalStudent.ro

Tuesday
May 14th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Ritmul circadian in retele neurale

Ritmul circadian in retele neurale

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Ritmurile circadiene sunt baza ciclului de 24 de ore care influenteaza diferite comportamente, incluzand somnul si mancatul, la toate oragnismele vii. La mamifere, reglarea circadiana este organizata ierarhic, intr-o serie de mai multe variabile oscilatorii.

In varful acestei ierarhii, nucleul suprachiasmatic, regiune a creierului care este reglatorul ritmic principal al organismului, integreaza informatia luminoasa primita de ochi si coordoneaza oscilatiile periferice in intregul organism.

Prin examinarea efectelor genetice ale mutatiilor la nivelul celulelor sau tesuturilor, studiul a aratat ca mecanismele intercelulare sunt de fapt esentiale pentru functionarea ritmurilor circadiene.

"Studiul nostru dezvaluie cateva dintre mecanismele luate anterior in considerare pentru a sustine ritmul circadian," a spus Steve A. Kay, in al carui laborator a fost dusa munca de cercetare. "In principiu, cand celulele comunica in masa prin intermediul acestor interactii electrice sau neurochimice intens intrepatrunse, sistemul raspunde mai eficient."

Reteaua intercelulara a SNC, spune Kay, este necesara nu numai pentru a stabiliza oscilatorii in tesuturile periferice, dar si pentru a oferi un raspuns important la mutatiile genetice. De fapt, reteaua intercatiunilor unice pentru SNC poae compensa defectele genetice in genele Period (Per) si Cryptocrom (Cry) - genele ritmului - pentru pastrarea ritmului circadian. De fapt, defectele circadiene observate in oscilatorii mutanti au fost mult mai bine masurati la nivel de tesut si celula, prin observarea comportamentelor.

"Datorita capacitatii celulelor izolate de a functiona ca oscilatori autonomi, perceptia anterioara asupra mecanismelor reglarii ritmului circadian s-a oprit la ideea ca , studiind comportamentul, putem presupune ca acelasi lucru se intampla si in cazul unei celule izolate. Studiul nostru arata ca nu este cazul." spune Kay.

Lipsa interactiilor in tesuturile periferice poate fi un lucru adaptativ in majoritatea circumstantelor. In vivo, celulele SNC trebuie sa sincronizeze nu numai ciclul zi-noapte, ci trebuie sa se coordoneze ee intre ele pentru a coordona comportamentul circadian. Lipsa coordonarii poate permite oscilatorilor periferici sa anticipeze si sa raspunda rapid nu numai in cazul semnalelor transmise de SNC, dar si la semnalele fiziologice legate de comportament si hranire.

"Studiile viitoare ar trebui sa se aplece asupra impactului pe care aceste retele intercelulare il au." spune Kay. "Rezultatele noastre valideaza modelul bioritmului studiat anterior. Modelele noi trebuie sa integreze aceste fenotipuri celulare autonome."

www.news-medical.net
Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Expunerea la soare reduce riscul aparitiei sclerozei multiple
Un studiu realizat pe gemeni monozigoti pare sa demonstreze faptul ca expunerea la soare in copilarie reduce riscul de aparitie al sclerozei multiple cu 60%.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro