MedicalStudent.ro

Monday
May 13th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Implantul cerebral ar putea prezice si opri crizele de epilepsie
Warning: get_object_vars() expects parameter 1 to be object, null given in /home/www/static/medicalstudent.ro/www.medicalstudent.ro/public_html/components/com_community/libraries/core.php on line 601

Implantul cerebral ar putea prezice si opri crizele de epilepsie

Evaluare articol: / 10
Cel mai slabCel mai bun 
Un stimulator implantat, ce este studiat la spitalul universitar “ Thomas Jefferson” ar putea prezice si preveni crizele inainte de a incepe la pacientii cu epilepsie necontrolata. Cercetatorii au recrutat pacienti pentru un studiu al Responsive Neurostimulator System (RNS), pentru a determina daca este eficient.

Sistemul contine un cip ce poate detecta crizele, transmitandu-le apoi creierului, pentru a le opri.

“ Daca merge la fel de bine pe cat ne asteptam, acest dispozitiv ar putea reprezenta un salt important in acest domeniu”, afirma Michael Sperling, director al Jefferson Comprehensive Epilepsy Center. “ Acesta este primul sistem inchis complet, folosit la oameni si creat pentru a opri crizele”.

Alte dispozitive, ca de exemplu un stimulator al vagului transmite stimulare electrica intermitenta pentru a stopa crizele, dar niciodata direct catre creier. Doar RNS-ul elibereaza un curent electric cand o criza este detectata si stimularea este necesara.

Mai mult de 2 milioane de oameni din S.U.A. sufera de epilepsie, aceasta fiind numarul 3 in topul celor mai comune boli neurologice. Aproximativ 30-40% din oamenii ce sufera de epilepsie au crize ce nu pot fi controlate prin medicatie.

Crizele necontrolate legate de epilepsie sunt tratate in general cu medicamente antiepileptice. Totusi, multe perosane tratate doar cu medicamente continua sa prezinte crize sau sa sufere in urma efectelor adverse ale tratamentului. Epilepsia poate diminua drastic calitatea vietii si este des asociata cu leziuni, depresie si moarte. Unii oameni pot fi candidati pentru operatie, in vederea indepartarii unei parti a creierului, cea care cauzeaza crizele, insa aceasta metoda nu este intotdeauna posibila.

Sistemul RNS este un dispozitiv implantabil creat pentru a detecta activitatea electrica anormala din creier si pentru a transmite cantitati mici de stimulare electrica ca raspuns. Este plasat de un chirurg in sau dedesubtul craniului, fiind apoi conectat la doua fire ce contin electrozi plasati in creier. Prin monitorizarea continua a activitatii electrice a creierului, dupa identificarea “semnaturii” inceputului de criza, dispozitivul transmite scurte stimulari electrice cu intentia de a reprima criza inainte ca simptomele sa apara.

Un studiu timpuriu al sistemului RNS in cazul a 65 de pacienti cu epilepsie necontrolata medical a indicat ca dispozitivul este sigur. Toti participantii au primit implantul, insa doar o jumatate a avut dispozitivul activat in faza initiala. La ceilalti a fost activat dupa 16 saptamani de la operatie, o data ce faza controlata a fost completa.

Pacientii ce au avut dispozitivul activat la o luna dupa operatie au fost monitorizati saptamanal la centrul de epilepsie pentru a modifica programarea cipului, in vederea unor performante optime. Pacientii au primit de asemenea un dispozitiv capabil sa scaneze cipul pentru informatii despre criza doar prin mentinenerea unei baghete peste craniu. Informatia poate fi downloadata de pacient pe un calculator si transmisa apoi via telefon catre centrul de cercetare.

www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Tanase Alexandra
Puncte: 51
 

Comentarii (2)

Subscribe to this comment's feed
alergie la antiepileptice
0
buna seara.sunt din valcea si am facut convulsii febrile la 7 luni si la 9 luni. am 35 ani si beau 3 medicamente antiepileptice;fenobarbital,orfiril si lamictal.de 2 ani incoace am devenit alergica la orfiril.am pe mine un rush ,iar la caldura ma simt ingrozitor de rau. am luat in greutate si imi cade parul.imi doresc neaparat sa ajung la dvs,deoarece ma simt tot mai rau.am fost si la alergologie,iar alifiile nu au niciun efect,iar ca antialergic,iau clorfeniramina.ma puteti ajuta in acest sens?doresc o internare la dvs pt niste analize mai amanuntite.va multumesc si astept un raspuns.pe adresa de e mail; Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
turnescu ramona , noiembrie 10, 2010
epilepsie
0
smilies/sad.gif si eu am aceasi boala si am luat mult in greutate ai incercat trilepat; cu keprra?e mai bunicel decat ce ei tu si topamx e ff bun dar dupa 2 ,3 ani max trebuie o pauza la el intreaba doctorul despre asta
baicu angelica , octombrie 19, 2011

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Boala Parkinson si depresia

Un studiu arata ca uneori instalarea bolii Parkinson potae fi precedata de o depresie. Cercetatorii - printre care si dr. Miguel Hernan de la Institutul de Sanatate Publica de la Harvard - au folosit o baza de date medicala care continea datele a mai mult de 3 milioane de pacienti din Anglia.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro