MedicalStudent.ro

Thursday
May 02nd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Diareea cu sange poate sugera existenta colitei ischemice

Diareea cu sange poate sugera existenta colitei ischemice

Evaluare articol: / 11
Cel mai slabCel mai bun 

Din fericire, printr-un tratament medicamentos adecvat, majoritatea persoanelor suferinde de colita ischemica isi revin intr-o zi sau maxim doua, conform unui articol publicat in revista "Mayo Clinic Health Letter ".

Diareea cu sange este alarmanta intrucat poate sugera prezenta unor boli foarte serioase. Cand este intalnita la persoanele in varsta de peste 60 de ani, aceasta ar putea indica o colita ischemica.

Afectarea ischemica a colonului reprezinta o patologie destul de greu de diagnosticat in formele mai putin severe, din cauza manifestarilor fruste caracterizate in principal prin dureri abdominale necaracteristice si tulburari de tranzit uneori minore. Identificarea precoce a modificarilor colonice prin colonoscopie creeaza premisele monitorizarii si selectarii bolnavilor in grupe de risc, in vederea stabilirii oportunitatii interventiei chirurgicale atunci cand masurile conservative nu se dovedesc eficiente, cu scopul scaderii ratei complicatiilor majore si a mortalitatii destul de ridicate in formele ischemice acute.

Colita ischemica reprezenta in mod clasic o afectare patologica a colonului ce apare la pacientii in varsta, purtatori ai unor stari morbide asociate cum sunt: bolile vasculare insotite de scaderea fluxului arterial splahnic, cancerul de colon, stricturile intestinale, diverticuloza, ateroscleroza. La pacientii tineri, aceasta afectiune poate sa apara cu o frecventa mult mai mica si in conditii de hipercoagulabilitate reprezentate de: deficitul antitrombinei III, tulburari ale proteinei C, S, ale factorului Leiden sau in prezenta mutatiilor protrombinei (G20210A)

Colita ischemica survine in momentul in care circulatia sangelui spre colon este brusc diminuata sau chiar blocata. Aceasta poate duce la inflamatii ale anumitor parti din colon, si, in anumite circumstante, chiar la distrugerea definitiva a acestuia. Cand colonul nu primeste suficient sange, tesuturile din interior se distrug, proces manifestat prin "sangerari".

Printre factorii care contribuie la diminuarea circulatiei sangelui spre colon se pot enumera: insuficienta cardiaca congestiva, deshidratare, o operatie recenta, infectii sau chiar si alergatul pe distante mai mari.

De cele mai multe ori, nu este necesara tratarea directa a colitei ischemice intrucat vindecarea s-ar produce de la sine. Cu toate acestea, pacientii se pot simti foarte bolnavi, solicitand, de regula, una sau doua zile in spital pentru a li se administra antibiotice care sa stopeze raspundirea bacteriilor si, de asemenea, sa previna deshidratarea.

Afectiunile colonului intr-un stadiu incipient se pot vindeca complet in cel mult doua saptamani. Astfel, majoritatea pacientilor, o data vindecati, nu mai prezinta un al doilea episod al bolii.

Bibliografie:
www.medicalnewstoday.com
Revista de management medical si farmaceutic "Pharma Business"
Publicat de :
Razvan Popa
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Corelatie intre expresia scazuta de VEGF si neuropatia diabetica
Studii recente realizate in domeniul neurologiei indica faptul ca ar putea exista o oarecare legatura intre expresia diminuata a VEGF (vascular endothelial growth factor) si neuropatia aparuta la diabetici. Rezultatele cercetatorilor au fost publicate in numarul din ianuarie al Diabetes Care.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro