MedicalStudent.ro

Thursday
May 02nd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Editorial Editorial Prima platforma online dedicata studiului anatomiei patologice implineste un an de la lansare

Prima platforma online dedicata studiului anatomiei patologice implineste un an de la lansare

Evaluare articol: / 8
Cel mai slabCel mai bun 

epathologyPrima platforma romaneasca online pentru studiul anatomiei patologice, ePathology.ro, implineste un an de activitate. Lansata in mai 2010, platforma ePathology.ro a devenit unul din instrumentele principale de informare si interactiune atat pentru studenti si rezidenti, cat si pentru medicii specialisti in anatomie patologica si cadre didactice.

Prin modulul de telepatologie si prin introducerea conceptului de telediagnostic in patologie, ePathology.ro a reusit sa se impuna incepand cu primele luni de la lansare drept unul dintre cele mai indraznete proiecte de e-learning din Romania.

In cadrul galei „E-health in action”, cu ocazia celei de-a V-a editii a E-health Congress, organizat de Tarus Media, la Bucuresti, in perioada 25-27 mai 2010, ePathology a primit „Premiul de excelenta in eHealth”, iar  in noiembrie 2010, fondatorul platformei, Andrei Popescu, in prezent medic rezident ortopedie si traumatologie, a primit  premiul I la categoria studentul anului, in cadrul Galei Premiilor in Educatie.

Platforma educationala ePathology.ro este cel de-al treilea proiect de e-learning oferit gratuit de MedicalStudent.ro si cuprinde 2 module de curs de “Patologie Generală” şi “Patologie Sistemică” (structurate pe 20 de capitole), un “Atlas de histopatologie”, pentru lucrările practice studentesti, un mini-curs de biostatistică pentru patologi şi un modul de telepatologie statica, precum si date importante din istoria anatomiei patologice romanesti.

Continutul iconografic ce alcatuieste platforma se ridica la peste 2000 de fotografii originale de microscopie si macroscopie, selectate atent in peste 5 ani de activitate didactica si stiintifica in Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Victor Babes" din Bucuresti, in colaborare cu catedra de anatomie patologica a UMF "Carol Davila" si laboratorul de anatomie patologica din cadrul INML "Mina Minovici" Bucuresti. Materialele didactice au fost puse la dispozitie de coordonatorul stiintific principal al proiectului, Dr. Mihai Ceausu, medic specialist anatomie patologica, doctor in stiinte medicale, cercetator stiintific, asistent universitar UMF "Carol Davila" Bucuresti, sef sectie anatomie patologica INML "Mina Minovici", Bucuresti.

La un an de la lansare, platforma ePathology.ro a fost actualizata cu inca 100 de fotografii de micro si macroscopie, precum si cu un curs de patologie medico - legala, primul de acest gen din Romania, realizat de coordonatorul stiintific al platformei. In cadrul modulului de Telepatologie, medicii rezidenti si cadrele didactice din centrele universitare romanesti adauga periodic cazuri de anatomie patologica. Update-urile regulate si mai ales statisticile de trafic demonstreaza ca platforma a devenit un proiect de referinta in domeniul anatomiei patologice.

Pentru urmatorul an de activitate, ePathology.ro isi propune optimizarea suportului de curs si dezvoltarea lui prin adaugarea unui modul de patologie imagistica osteo-articulara, precum si diversificarea cazurilor anatomo-clinice, toate acestea fiind menite sa sporeasca gradul de interactivitate in cadrul comunitatii stiintifice de care platforma este sustinuta, si sa aduca un volum mai mare de informatii la zi celor interesati de studiul patologiei umane.


Publicat de :
Andreea Motoc
Puncte: 2309
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

MedicalStudent.ro TV - Medicina si cultura

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro