MedicalStudent.ro

Friday
Mar 29th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Editorial Editorial In Londra la o halba de …engleza!
Warning: get_object_vars() expects parameter 1 to be object, null given in /home/www/static/medicalstudent.ro/www.medicalstudent.ro/public_html/components/com_community/libraries/core.php on line 601

In Londra la o halba de …engleza!

Evaluare articol: / 34
Cel mai slabCel mai bun 
GrupCa orice student la medicina, dornic de a face rezidentiatul in Occident, am vrut sa vad cum ar fi sa studiezi in alta tara. Avand in vedere ca am urmat un liceu bilingv, si deci ma descurc destul de bine in limba engleza, vroiam sa vizitez Anglia, dar in acelasi timp sa iau contact cu mediul academic de acolo. Profitand de o sansa care mi s-a oferit, am fost lider pentru un grup de studenti romani care au urmat un curs de vara de limba engleza la Londra, la una dintre universitatile de top din UK-University College London.

Programul s-a desfasurat pe durata a 2 saptamani, in luna august si a cuprins, pe langa cursul de engleza in sine (predat de profesori nativi), activitati zilnice cum ar fi: vizite in Londra, sporturi, croaziera pe Tamisa, karaoke, disco si altele, precum si excursii de o zi in weekend, in imprejurimile capitalei. Am locuit in aceasta perioada in campus, in camere single, iar mesele le-am luat in una dintre cantinele universitatii.

Probabil va intrebati deja de ce ar fi un astfel de program interesant pentru un student la medicina. In primul rand e vorba de mediul academic britanic diferit de cel din Romania. Incepand de la locul de cazare pana la modul de predare a cursurilor, totul e altfel.
Bineinteles, poate cel mai important lucru este faptul ca iti perfectionezi engleza, necesara la conferinte internationale, rezidentiat sau cursuri de perfectionare in strainatate. Nu in ultimul rand, in Londra am vizitat, pe langa faimoasele atractii turistice ale orasului si 2 galerii ce cuprindeau o evolutie cronologica a istoriei medicinei incepand de la parintii medicinei, Hipocrate si Galen, pana la cele mai noi descoperiri in domeniu. Printre altele, galeriile cuprind machete ale unor scene din istoria medicala, instrumente medicale antice, reproducerea unor sali de anatomie din Evul Mediu si chiar macheta primei farmacii din Anglia.

Si cum nu esti student adevarat daca nu te si distrezi, la Londra am incercat sa uit de restanta la fiziologie inecandu-mi amarul in cluburi si pub-uri. Din punctul acesta de vedere, Londra este orasul perfect pentru un student. In pub-uri toata lumea e deschisa, iar daca incepi sa canti cu englezii, nu te mai lasa sa pleci. Cluburile, desi destul de aglomerate, au preturi foarte mici (Heineken 1 GBP). Pe langa localurile “de desfrau”, in oras gasesti in fiecare seara o piesa de teatru, un musical interesant la care sa te duci.

In concluzie, atat pentru mine, cat si pentru ceilalti a fost o experienta interesanta. Pe langa faptul ca am capatat un usor accent britanic (sau poate ma amagesc singur), am avut ocazia sa coordonez un grup, sa ma confrunt cu anumite probleme pe care am reusit sa le rezolv singur si am luat contact cu lumea medicala din Anglia, intrand la un moment dat, de curiozitate, in facultatea de medicina a UCL, si in spitalul aferent universitatii. Ba chiar am avut sansa unui “chat” la un pahar de cidru cu 2 medici cardiologi, in pub-ul de langa spital, dar asta e o alta poveste….

Alexandra si faimosul Big BenIn vara anului acesta voi insoti din nou un grup de studenti, de data aceasta la Southbank University, tot in Londra. In speranta ca voi avea in grup mai multi medicinisti, acesta este link-ul cu detalii despre scoala de vara: http://www.shakespeare-school.ro/programevara

George Chiriac

MINI- INTERVIU Alexandra Schnaider, anul V la MG, participanta la programul din vara 2008:

Buna Alexandra! In primul rand care a fost motivatia participarii tale la o scoala de vara de limba engleza?

Mi-am dorit mereu sa invat o limba straina "acasa la ea" si mi s-a parut o foarte buna modalitate de a face cunostinta cu oamenii si obiceiurile din acea tara, precum si cu metodele lor de predare. In plus, intotdeauna mi-am dorit sa vizitez Londra

Ce ti-a placut cel mai mult in programul de vara?

Intr-un cuvant: totul. Oamenii sunt deosebiti, ai ocazia sa vizitezi ce vrei tu, orele nu au fost axate pe gramatica ci pe discutii, pareri.

In materie de medicina, ce ai vizitat in Londra?

- Old operating theatre - printre primele sali de operatii + colectie de plante medicinale si instrumente chirurgicale (mai ales obstetrica gineco), care se gaseste in podul unei biserici

- The Hunterian Museum - care se gaseste in incinta Royal College of Surgeons (anatomie, anatopat, instrumente, etc)

- Science Museum (sunt 2 etaje intregi dedicate medicinei)

Te rog da-mi niste detalii despre cursuri. Sunt diferite fata de sistemul de predare din Romania? In ce sens?

Din punctul meu de vedere sunt foarte diferite. Cursurile se axeaza pe conversatii (nu pe dictare ca majoritatea cursurilor noastre), nu pun prea mare accent pe gramatica (mai importante sunt vocabularul si fluenta cu care vorbesti).

Cum sunt profesorii, fata de cei din Romania?

Profii sunt foarte deschisi, amuzanti, tin cont de opiniile si parerile elevilor. Au tendinta sa provoace discutii pe diverse teme in loc sa vorbeasca ei singuri la catedra. (exista totusi si la noi exceptii :) )

Ai mai repeta experienta unui program de vara? De ce?

Da, as repeta aceasta experienta. Mi-as dori totusi sa fie pe o perioada mai lunga de timp. In 2 saptamani, nu ai timp suficient sa asimilezi cat mai mult si nici sa vizitezi tot ce ti-ai propus.

 


Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (1)

Subscribe to this comment's feed
buna
0
m-ar interesa sa fac facultatea de medicina dentara in londra.nu stii cat e taxa p an?cati ani se face?am inteles ca poti sa si muncesti...te rog daca stii da-mi un mail.kiss u
diana p , septembrie 01, 2010

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

MedicalStudent.ro TV - Medicina si cultura

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro