MedicalStudent.ro

Friday
Mar 29th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alergiile

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

 

Alergiile se dezvolta atunci cand in organism se activeaza anormal sistemul imun, cu producere de IgE pentru cele ce in mod uzual sunt substante inofensive ca polen, praf ,medicamente sau intepaturi de insecte.

Desi este perceputa ca o boala a copilariei, alergia poate afecta persoane de toate varstele. Se remarca o predispozitie familiala, cu baze genetice , riscul copiilor cu parinti alergici de a contacta boala fiind mult mai ridicat.

 

Factorii de mediu sunt de asemenea importanti. Pentru persoanele care traiesc in mediul urban incidenta alergiilor e mult mai ridicata decat pentru cei ce locuiesc in mediul rural. Acest lucru e datorat expunerii reduse la anumite substante din mediu, numite endotoxine, ce se gasesc in abundenta in medii rurale.

Pe langa acestia, alti factori ce pot creste riscul de producere a alergiilor la polen, astm sau alte alergii sunt constituiti din : alimentatia irationala, in special in primele 6 luni de viata, convietuirea in medii cu poluare ridicata a aerului, utilizarea in exces a antibioticelor in copilarie si expunerea la fumul de tigara.

Cea mai buna metoda profilactica este preventia. Evitarea expunerii copiilor la fum de tigara, controlarea poluarii aerului, o alimentatie sanatoasa si controlarea administratii de antibiotice , mai ales in cazul in care infectiile sunt virale si nu bacteriene.

In momentul in care o persoana dezvolta o alergie, primul lucru ce trebuie facut e de a facilita pe cat posibil evitarea substantelor ce au cauzat alergia. In conditii in care acest lucru nu e total posibil, cum e cazul polenului si prafului se recomanda controlarea aerului si a umiditatii in incaperi.

Unele alergii pot fi tratate prin presciere de medicamente ,dar sunt situatii cand alergiile pot fi severe sau sa dureze o lunga perioada de timp , ceea ce impune cautarea unui tratament specific.

Imunologii specializati in tratamentul alergiilor, sinuzite, socuri anafilactice efectueaza: anamneza, examenul fizic, un test al pielii , specific alergiei.Ei vor prescrie medicatie pentru a controla simpomele pentru pacienti cu alergii multiple.

Produse recomandate: sprayuri nazale, inhalatori, pilule sau capsule.Aceste medicamente trebuie sa reduca pana la disparitie simptomele, dar si sa mentina controlul starii de sanatate.In cazul pacientilor cu alergii respiratorii se pot indica administrati intravenoase, ce contin o cantitate redusa din substanta ce a cauzat alergia.
(www.medicalnewstoday.com)



Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro