MedicalStudent.ro

Friday
May 03rd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Virusul oncolitic

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Virusii care contracareaza cancerul sunt promitatori in terapia tumorilor cerebrale incurabile, dar eficacitatea lor a fost limitata in parte, pentru ca celulele sistemului imun se deplaseaza rapid si le elimina. Raspunsul imun ar putea fi indepartat, dandu-i astfel mai mult timp virusului de a ataca celulele canceroase, prin blocarea angiogenezei in tumori, dupa cum sugereaza cercetatorii.

Studiile pe animale indica faptul ca un pretratament cu agent antiangiogenetic, un medicament care impiedica cresterea vaselor de sange, ar putea imbunatati eficacitatea virusilor care ataca tumorile.

Studiul, condus de cercetatori de la Centrul pentru Cancer de la Universitatea Statului Ohio, este publicat online in Revista Institutului National de Cancer, impreuna cu un editorial.

"Munca noastra sugereaza ca factorii antiangiogenici pot reduce inflamatia indusa de virusi in tesuturile tumorilor cerebrale si imbunatati eficacitatea terapiei cu virusi oncolitici, prin prelungirea timpului in care sistemul imun contracareaza virusul." spune investigatorul principal al acestui studiu, Balveen Kaur, profesor asistent de neurochirurgie. "Este necesara mai multa munca pentru a valida aceste descoperiri si pe alte modele tumorale, dar speram ca descoperirile sa fie in final transpuse in teste clinice si sa ajute pacientii intr-o buna zi."

Kaur si colegii ei si-au propus sa vada cum reusesc virusii oncolitici sa afecteze vasele sangvine in tumorile cerebrale. Kazuhiko Kurozumi, student japonez care lucreaza in laboratorul lui Kaur, a implantat mai intai celule gliale in creierul unor grupuri de sobolani. O saptamana mai tarziu, a injectat virus oncolitic, numit hrR3, in tumorile in crestere. Virusul este o forma de virus herpes simplex tipul 1 modificat, care reproduce si omoara numai celule tumorale.

Virusul a dus la permeabilizarea vaselor de sange si la patrunderea unui numar mare de leucocoite in tesutul tumoral. Virusul a dus la dublarea activitatii a 48 din 84 de gene, implicate in inflamatie si raspunsul imun. Printre genele care au fost modificate puternic era si gena pentru interferonul gama (IFNg), o substanta importanta in coordonarea raspunsurilor imune in infectiile virale.

"Prin cumularea acestor descoperiri am conchis ca virusul oncolitic a initiat un raspuns imun local, care scurteaza eficacitatea acestuia." spune Kaur.

La alti sobolani, cercetatorii au injectat in tumorile in evolutie un agent care blocheaza cresterea vaselor de sange. Dupa 4 zile, ei au injectat virusul la locul tumorii. Agentul se numeste cRGD (peptidul ciclic al acidului arginin-glicin-aspartic).

Tumorile la animalele care au primit agentul aveau un numar semnificativ redus de vase de sange, comparativ cu animalele de control (28, respectiv 62 per arie tumorala) si vasele aveau o permeabilitate mai redusa. De asemenea, mai putine celule ale sistemului imun erau atrase din circulatia generala, la locul tumorii.

Mai mult, animalele tratate aveau o scadere cu mai mutl de 2 ori a activitatii a 19 gene asociate cu inflamatia, incluzand gena pentru IFNg. In final, animalele pretratate cu inhibitor de crestere al vaselor de sange traiau in medie 21 de zile, in timp cu animalele de control traiau 17 zile.

"Agentul a dus la cresterea perioadei de supravietuire cu aproximativ 23%," spune Kaur, "lucru care inseamna foarte mult, intrucat tumorile sunt foarte agresive."

www.news-medical.net

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Bacterie bucala gasita in lichidul amniotic

Un studiu aparut in publicatia lunii iulie a jurnalului de Periodontologie demonstreaza existenta unei bacterii frecvent intalnita in cavitatea bucala in lichidul amniotic al unor femei insarcinate.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro