MedicalStudent.ro

Friday
May 17th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Transmiterea pe cale paterna a hepatitei B

Transmiterea pe cale paterna a hepatitei B

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Cercetatorii japonezi ridica un semnal de exclamare in transmiterea hepatitei virale de tip B, transmisa de HBV. Acestia au raportat in Journal of Medical Virology dovada transmiterii acestei boli de la tata la fiu.

Dr. Hitoshi Tajiri, de la Centrul Medical din Osaka, atrage atentia asupra faptului ca in prezent numai copiilor provenind din mame cu hepatita virala de tip B le este administrat vaccinul anti-HBV. In studiul realizat cercetatorii subliniaza faptul ca si tatii pot transmite, si cel mai frecvent o si fac, virusul hepatitic B la descedentii lor.

Realizand diverse teste genetice, inclusiv analiza a doua regiuni codificatoare ( ale genelor S si X) ale structurii genetice a HBV grupul condus de Tajiri a demonstrat faptul ca in cadrul a cinci familii, opt copii aveau hepatita B, transmisa pe cale paterna.

Cercetatorii au apreciat similaritatea genetica intre tati si fii lor ca fiind “destul de ridicata”, raportand o asemanare genetica de la 99.3 pana la 100% intre materialul genetic al acestora. Experimente mai amanuntite au dezvaluit faptul ca toate cele cinci perechi supuse studiului puteau fi incluse in aceeasi categorie de potentiala transmitere a hepatitei de tip B.

Bazandu-se pe aceste descoperiri Tajiri si colegii sai au atras atentia sistemului de sanatate publica japonez, subliniind necesitatea reeximinarii protocolului de prevenire a transmisiei HBV. Acestia, sustinuti de WHO ( World Health Organization) cer instituirea cat mai rapida a vaccinului anti HVB obligatoriu la descendentii a caror parinti (mama sau tata) sufera de hepatita B.

Oamenii de stiinta au fost intrigati insa de faptul ca in cele cinci familii care au participat la studiu, in urma analizelor a reiesit faptul ca mamele nu au fost propriu-zis infectate cu HVB, ci doar au contactat virusul, cel mai probabil in urma relatiilor sexuale cu sotii lor afectati, fara a dezvolta boala. Dupa efectuarea testelor a reiesit faptul ca toate au raspuns negativ la antigenul pentru hepatita B si raspuns pozitiv la anticorpii anti-HBV.

In urma acestor rezultate cercetatorii atrag atentia asupra importantei protejarii sotiilor celor infectati cu HBV si incearca sa convinga toate organizatiile de sanatate de importanta efectuarii vaccinului anti-HVB postnatal.


http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory
http://www.healthcentral.com/acid-reflux/news


Publicat de :
Coclitu Catalina
Puncte: 346
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Staphylococcus aureus se ascunde in celula
O cauza a infectiilor umane si animale, S.aureus, evita apararile sistemului imun si “pacaleste” antibioticele, catarand-se in celule si apoi ascunzandu-se, evitand astfel sa fie detectata.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro