MedicalStudent.ro

Friday
May 03rd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Peptidele care inhiba patrunderea HIV in celule

Peptidele care inhiba patrunderea HIV in celule

Evaluare articol: / 4
Cel mai slabCel mai bun 
Cercetatorii de la Universitatea din Utah au descoperit noi peptide, care par sa fie mai eficiente in oprirea patrunderii virusului HIV in celule, decat alte medicamente din clasa lor. Structurile lor sugereaza si moduri in care peptidele pot fi influentate prin ingineria genetica, spre a reduce rezistenta la medicamente.

In editia online din 8 octombrie 2007 a Lucrarilor Academiei Nationale de Stiinte, cercetatorii spun ca aceste peptide au o capacitate destul de mare in studiile preclinice, ca noua clasa de agenti pentru preventia si tratamentul HIV/SIDA.

"Peptidele-D ofera o serie de avantaje terapeutice fata de peptidele care exista deja, care sunt costisitoare, necesita o doza mare la injectare si sunt amenintate de rezistenta din partea virusului." spune biochimistul Michael S. Kay, de la Universitatea din Utah, principalul autor al studiului. "Mai mult, peptidele-D sunt rezistente la degradare, deci pot fi administrate pe cale orala si au viata mai lunga in fluxul sangvin. Intrucat acesti inhibitori au mecanisme unice, ar trebui sa aiba rezultate favorabile in combinatie cu inhibitorii HIV deja existenti."

Cercetatorii erau interesati mai ales in descoperirea unei medicatii care sa lege un anume buzunar al lantului HIV, care fusese anterior identificat drept o tinta buna pentru medicatie. Incercarile anterioare de a tinti acest buzunar nu au reusit. In acest studiu, cercetatorii au testat o serie intreaga de peptide, pentru a le identifica pe cele se pot lega de structura-buzunar si sa poata deci inhiba patrunderea HIV in celule.

Dupa identificarea candidatilor cei mai promitatori, cercetatorii au analizat structurile a trei peptide legat de proteina tinta, prin cristalografie cu raze X. Astfel, cercetatorii analizeaza refractia unei raze X foarte stralucitoare pe mostra, pentru a identifica pozitia atomilor. "Aceste structuri dezvaluie detalii despre modul in care peptidele se leaga si ne ghideaza pentru descoperirea de noi inhibitori." spune co-autoarea studiului, Annie Heroux, biolog si specialist in cristalografie, de la Laboratorul Brookhaven.

Aceasta metoda a dus la descoperirea peptidelor D, cu o potenta antivirala de 40.000 ori mai mare decat a peptidelor D descoperite anterior. Structurile sugereaza si moduri in care peptidele pot fi influentate prin ingineria genetica, spre a reduce rezistenta la medicamente.

www.news-medical.net

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Citotoxina vacuolară-asul din genomul lui H. Pylori

Helicobacter pylori - o bacterie Gram (-), microaerofilă, de dimensiuni infime-constituie un adversar redutabil al celulelor epiteliale din mucoasa gastrică, “succesul” său fiind confirmat de “gazda” reprezentată de jumătate din populaţia lumii şi de etiologia unei game variate de afecţiuni gastrointestinale. Infecţia netratată determină modificări atrofice şi creează condiţii favorabile pentru evoluţia carcinomului, fiind prima bacterie identificată cu potenţial neoplazic. Procesul de colonizare este rezultatul colaborării dintre secreţia acidă a gazdei şi factorii de virulenţă ai bacteriei.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro