MedicalStudent.ro

Friday
May 17th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Un nou vaccin anti-HIV este supus testelor clinice

Un nou vaccin anti-HIV este supus testelor clinice

Evaluare articol: / 6
Cel mai slabCel mai bun 
Un nou si promitator vaccin anti-HIV a fost creat la Institutul Wistar si a primit fonduri pentru initierea unor teste clinice cat mai repede cu putinta. Testele programate vor fi conduse de Integrated Preclinical/Clinical AIDS Vaccine Development Program, al Institutului National de Alergologie si Boli Infectioase.

Cercetatorii de la Institutul Wistar vor colabora cu oameni de stiinta de la Universitatea Emory, Universitatea din Pennsylvania, Institutul de Sanatate Publica Harvard, Echipa de Cercetare MRC/UVRI Uganda si Institutul National de Boli Transmisibile din Africa de Sud. Data de initiere a proiectului este 1 septembrie.

"Suntem de parere ca vaccinul nostru are avantaje unice din punct de vedere imunologic pe care alte vaccinuri anti-HIV nu le au." spune dr. Hildegund C.J. Ertl, profesor si conducatorul Programului de Imunologie al Institutului Wistar. Ertl, principalul cercetator al programului nou fondat, este de asemenea director al Institutului de Vaccinuri Wistar. "In studiile preclinice, vaccinul a indus raspunsuri imune puternice la maimute, si speram ca se va ajunge la acelasi raspuns si la oameni."

Multe vaccinuri in cercetare se bazeaza pe modificare adenovirusurilor umane, cunoscuti ca vectori, care incorporeaza elemente genetice de la patogenii-tinta, pentru a stimula raspunsul imun impotriva acestor patogeni. Aceste vaccinuri pot avea rezultat, dar exista o problema la acest mod de abordare, fapt care duce la administrarea de vaccinuri confera imunitate pentru virusii de la care provin, negand eficacitatea lor pe scara larga. Aproximativ 45% dintre pacientii adulti din SUA, de exemplu, au deja imunitate la un grup de adenovirusuri care este folosit pe post de vector pentru vaccinul anti-HIV in studiile actuale.

Pentru a putea evalua dificultatile pe care le-ar putea intampina, echipa Wistar a facut o serie de vectori pentru vaccinuri, bazate pe lanturi de adenovirusuri de la cimpanzei, care au capacitatea imunologica a adenovirusurilor umane, dar fara neajunsuri. Vaccinul Wistar va fi testat in clinica pentru siguranta si pentru capacitatea de a induce un raspuns imun. In testele care urmeaza, vaccinul va fi inoculat in patru parti.

Un alt aspect important al noului vaccin anti-HIV este faptul ca incearca sa stimuleze raspunsul imun celular pentru HIV, mai degraba decat raspunsul prin anticorpi. Raspunsul imun celular corespunde limfocitelor T, in timp ce raspunsul umoral corespunde limfocitelor B.

"Bazat pe ceea ce stim deja despre HIV si raspunsul sistemului imun la acest virus, poate ca nu este posibil sa cream un vaccin care genereaza anticorpi capabili sa nautralizeze HIV." spune Ertl. "De aceea, toti incercam sa ne indreptam atentia asupra unui vaccin care stimuleaza productia de limfocite CD8+, care s-au dovedit eficace in reducerea incarcarii virale, desi nu pot preveni infectia. Vaccinul nostru a indus nivele fara precedent ale limfocitelor CD8+ activate la animalele de laborator, si suntem nerabdatori sa vedem daca poate avea acelasi efect si la om."

www.news-medical.net

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Enterovirusul asociat cu sindromul oboselii cronice
Enterovirusul, un agent patogen des intalnit care poate cauza infectii gastrointestinale acute, poate fi un factor al sindromului oboselii cronice, conform cercetatorilor din California.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro