MedicalStudent.ro

Tuesday
May 14th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Oncologie Noua metoda de dezvoltare a vaccinurilor anti-tumorale

Noua metoda de dezvoltare a vaccinurilor anti-tumorale

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Cercetatorii de la Universitatea California de Sud (USC) au descoperit o noua modalitate de a fabrica vaccinuri mai eficiente impotriva tumorilor, prin stoparea functiei de supresie a celulelor T. Rezultatul studiului, intitulat "A20 is an antigen presentation attenuator, and its inhibition overcomes regulatory T cell-mediated suppression", a fost publicat in data de 2 martie in Nature Medicine.

"In conditii normale, celulele T inhiba sistemul imun, pentru a nu ataca propriile celule si tesuturi si a preveni astfel bolile autoimune. Cancerul profita de capacitatea celulelor T de a inhiba sistemul imun, recrutandu-le pentru a desfiinta raspunsul imun provocat de vaccinurile anti-tumorale." spune dr. Si-Yi Chen, profesor de imunologie si biologie moleculara la USC/ Centrul pentru cancer Norris si Facultatea de Medicina Keck.

"Studiul nostru ofera o noua strategie de vaccinare, pentru a depasi supresia limfocitelor T reglatoare si in acelasi timp de a evita supra-activarea non-specifica a limfocitelor T autoreactive si toxicitatii patologice autoimune."

Studiul a identificat o noua molecula, A20, enzima care restrictioneaza transductia semnalelor inflamatorii in celulele dendritice. Atunci cand este inhibata, celula dendritica produce un surplus de citokine si molecule co-stimulatoare, care duc la raspunsuri imune neobisnuit de puternice, neputand fi suprimate de limfocitele T reglatoare.

Raspunsul imun exagerat care rezulta in urma tintirii celulelor dendritice cu deficit de A20 este capabil sa distruga mai multe tipuri de tumori care sunt rezistente la vaccinurile de pana acum, pe modelele de soareci.

"Printr-o serie de studii imunologice, am identificat A20 ca fiind antigenul esential de prezentare pentru atenuarea hiperactivarii si inflamatiei excesive a celulelor dendritice, care, in schimb, restrictioneaza potenta vaccinurilor tumorale." spune Chen.

Celulele dendritice ale sistemului imun sunt gardienii acestuia si joaca un rol important in activarea raspunsurilor imune, pentru recunoasterea si distrugerea celulelor tumorale. Vaccinurile tumorale au fost gandite pentru a stimula raspunsul imun in fata cancerului, astfel incat sistemul imun sa poata ataca si distruge celulele canceroase.

Totusi, descoperirea rolului moleculei A20 in restrictionarea raspunsului imun a dus la o metoda de blocare a tumorilor, prin utilizarea limfocitelor T reglatorii pentru protectie.

"In ciuda eforturilor intense, vaccinurile tumorale ai fost ineficiente in regresia tumorala in clinica." spune dr. Chen. "Modalitatile de vaccinare pe care le-am imaginat inhiba inhibitorul cheie in celulele dendritice incarcate de antigene, pentru a hiperactiva selectiv raspunsurile imune si pentru a inclina balanta dintre supresia imunologica, la pacientii cu tumori sau cancere, catre imunitate anti-tumorala eficace."

Acesta aboradare poate trece peste mecanismul de supresie al limfocitelor T si va permite crearea unei noi generatii de vaccinuri. Urmatorul pas il reprezinta traducerea acestor descoperiri in teste clinice, spune Chen.

Studiul a fost finantat de Institutul National de Sanatate si Societatea pentru Leucemie si Limfoame.

www.news-medical.net


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Nanoparticulele in lupta cu cancerul ?
O noua tehnologie ce foloseste nanoparticule ar putea ajuta in lupta contra tumorilor canceroase. Nanoparticulele sunt particule de ordinul nanometrilor (mai mici de 100 nanometri). Acestea au avantajul ca ar putea cara un medicament chiar la locul tumorii din organism si elibera substanta activa doar asupra celulelor maligne nu si asupra celulelor sanatoase.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro