MedicalStudent.ro

Tuesday
May 14th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Tumora cerebrala, o amenintare care isi pierde din avant!

Tumora cerebrala, o amenintare care isi pierde din avant!

Evaluare articol: / 6
Cel mai slabCel mai bun 
Un medicament care are ca tinta celulele immune ale organismului, ar putea fi eficient in tratamentul tumorilor maligne de creier. Pe modele animale, drogul a rearanjat sistemul imun din organismele afectate de cancer.

“ Vom actiona activ asupra celulelor T <rele> care ar putea produce stricaciuni sistemului imun, daca numarul lor creste prea mult, si asupra celulelor <bune> care ar ajuta la redarea unui raspuns imun eficace la afectiuni ca tumori sau infectii”, spune John Sampson, M.D., Ph.D., neurochirurg, senior in derularea studiului. Tot acesta afirma: “Am descoperit ca acest medicament a fost in stare sa opreasca celulele <rele> in drumul lor, prin dotarea celor <bune> cu un fel de veste anti-glont, impotriva agentilor agresori”.
Cercetatorii speculeaza ca cei cu un sistem imun restaurat vor avea o sansa mult mai buna in lupta cu tumorile.

Rezultatele acestui studiu duce la sperante noi in elaborarea unui vaccin, care ar trebui sa combata tumorile prin stimularea sistemului imun uman. Aceste descoperiri au fost publicate pentru prima data pe data de 1 aprilie , in numarul jurnalului CLINICAL CANCER RESEARCH. Fondurile au venit din partea Institului Ntional al Sanatatii, Societatea care se ocupa de Tumorile de Creier si Accelerate Brain Cancer Cure.

Celulele T sunt de fapt celulele sangvine, care joaca un rol important in cadrul raspunsului imun al organismului. Ele ajuta la mentinerea balantei imune , asa ca sunt cele care au menirea de a “potoli” organismul, dupa ce acesta a raspuns imun la un agresor extern. Cei cu tumori de creier au de multe ori prea multe celule de acest gen , ducand astfel la o imposibilitate a organismului de a media eficace combaterea afectiunii.

In contrast , celulele T citotoxice, ce au rolul de a distruge agentii toxici si tumorali, sunt de multe ori inactive la pacientii cu tumori de creier, punand astfel organismul in imposibilitatea de a se apara si favorizand “imprastierea” tumorii in cadrul acestuia.

“ Noi am speculat ce acest medicament, care a fost folosit cu success in tratarea altor tipuri de cancer precum melanoame si cancer de prostata, poate fi eficace in tumorile care deriva din creier la fel de bine”, spune Peter Fecci, Ph.D., investigator in acest studiu.

“Tumorile de creier pot fi foarte problematice, deoare acesti pacienti au nivele crescute de celule T si pentru ca o gama larga de medicamente nu sunt capabile sa traverseze bariera hemato-encefalica.”, spuse Fecci.

Tot el afirma ca : “Suntem incurajati de acest proiect pentru ca medicamentul are un efect restaurativ asupra sistemului imun si nu trebuie sa strabata bariera pentru a fi eficace la nivelul creierului”. Subiectele animale nu au demonstrat niciun fel de simptom de autoimunitate, lucru care i-a incurajat si mai mult pe cercetatori, crescandu-le sperantele spre un rezultat cu adevarat motivant.

www.news-medical.net
http://www.cancer.duke.edu/btc/

 


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

S-a descoperit o noua celula retiniana
Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit un nou tip de celula retiniana, care joaca un rol neobisnuit si exclusiv la soareci: detectarea miscarii in sus. Functia sa este reflectata in aranjamentul dendritelor, structuri neuronale care formeaza retele de comunicare cu alte dendrite sau neuroni.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro