MedicalStudent.ro

Monday
May 06th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna O noua metoda de diagnosticare a afectiunilor gastrice

O noua metoda de diagnosticare a afectiunilor gastrice

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Pacienti cu boala cronica a stomacului cunoscuta si ca gastropareza, caracterizata prin incetinirea evacuarii continutului organului, traiesc cu frica episoadelor de greata, voma si dureri abdominale.

Diagnosticarea acestei afectiuni poate dura luni de zile si presupune multe teste si de cele mai multe ori proceduri invazive. Acum, o noua Pastila Inteligenta face acest proces mai rapid si mai usor la Spitalul Universitar din Kansas, singurul spital din zona care foloseste aceasta tehnologie si al treilea spital universitar din tara care ofera aceasta modalitate de diagnostic printre testele clinice standard.

Gastropareza este des intalnita in diabetul zaharat, cand nivelul ridicat de glucoza din sange poate distruge terminatiile nervoase vagale gastrice, impiedicand contractiile musculaturii gastrice. In mod obisnuit, ei trebuie sa suporte teste invazive, scumpe si deseori neconcluzive in centrele medicale. Acum, pacientul inghite Pilula Inteligenta si isi vede de treaba.

Capsula mica, de marimea unei tablete cu vitamine, contine senzori si un transmitator radio. La trecerea prin stomac, intestin subtire si colon, transmite informatii clinice importante, cum ar fi pH-ul, temperatura si presiunea stomacului si intestinului, unui receptor care este purtat de pacient. Cateva zile mai tarziu, cand pastila a trecut prin organism, doctorii downloadeaza datele in calculator si au astfel o imagine clara asupra modului de functionare a stomacului. Ei pot astfel oferi pacientului cel mai bun tratament.

"Unii pacienti nu pot pleca de acasa din cauza problemelor lor. Adeseori, acestia pierd mult din greutate, datorita aportului alimentar redus." spune dr. Richard McCallum, profesor de gastroenterologie la Spitalul Universitar din Kansas si director al Centrului pentru Functia musculara si nervoasa gastrica si Motilitate Gastrointestinala. "Acesta tehnica inovatoare ne va permite sa le dam pacientilor cel mai bun tratament, mult mai repede si printr-o metoda neinvaziva si bine tolerata, cu rezultate standardizate si cu eficacitate mai mare."

Pilula Inteligenta nu trebuie confundata cu pilulele care au aparut in ultimii ani. Acelea fac doar fotografii ale tractului gastrointestinal, si nu masoara pH-ul si temperatura. Desi este util sa putem vedea zonele de obstructie, hemoragie sau ulceratie, ele nu se adreseaza conceptului de boala functionala gastrointestinala, urmatorul pas in cazul in care endoscopia nu arata nimic anormal.

Dr. McCallum anticipeaza ca Pastila Inteligenta va fi utilizata de rutina in clinica. Spitalul Universitar din Kansas este unul dintre cele 6 spitale unde s-au facut teste clinice ale acestei, ducand in acest fel la aprobarea ei. Acum ca pilula a ajuns din laborator in casele pacientilor, va revolutiona abordarea tractului gastrointestinal de catre gastroenterologi.

www.news-medical.net

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

HIV- nu numai o imunitate slaba, dar si o inima bolnava

Cercetatorii de la Spitalul General din Massachusetts au descoperit ca infectia cu virusul HIV, care provoca si SIDA, este asociata deseori cu infactul miocardic sau cu atacul de cord. In timp ce rata altor factori de risc cardiovasculari au fost semnalati ca fiind crescuti in cadrul infectiei cu HIV, cresterea incidentei unui atac de cord in cadrul acestei boli a deposit cu mult peste orice limita care ar putea explica o cazua intemeiata. Articolul va fi publicat in Jurnalul de clinica endocrinologica si metabolica, momentan fiind lansat doar online.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro