MedicalStudent.ro

Friday
May 17th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Nasterea bebelusilor subponderali, influentata de avort

Nasterea bebelusilor subponderali, influentata de avort

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Femeile care nu au reusit sa duca la final o sarcina sau care au facut avort au un risc de trei ori mai crescut ca urmatorul bebelus sa fie subponderal la nastere. Cu cat o femeie are mai multe sarcini nereusite sau avorturi, cu atat mai mare sunt sansele, pe viitor, de a naste un copil cu o greutate sub limita sau prematur, demonstreaza un nou studiu.

O greutate sub limita de 2500 g si o nastere prematura (mai putin de 37 de saptamani), sunt doi dintre factorii majori care contribuie la decesele nou-nascutilor si a copiilor mici. Autorii au folosit in sutdiul lor date despre femeile care au nascut si copiii lor pentru a stabili o legatura intre factorii care ar putea influenta o sarcina si nasterea si intre dezvoltarea copilului.

In total, mai mult de 45 000 de perechi de mame si copii au fost evaluate. Aproximativ 40% dintre mame au avut unul sau doi copii si aproapre doua treimi aveau o varsta cuprinsa intre 20 si 29 de ani.

Ratele nasterii copiilor subponerali si prematuri au fost cele mai mari printre mamele care erau de culoare, tinere sau batrane, cu o educatie slaba si nemaritate. Dar s-a observat si o asociatie puternica intre o sarcina nereusita si avort si o nastere prematura sau subponderala, chiar si dupa ajustarea unor factori care o pot influenta, cum ar fi fumatul, hipertensiunea arteriala si consumul exagerat de alcool.

Femeile care au avut una, doua sau trei sarcini nereusite sau avorturi in trecut au avut o probabilitate de 3, 5 sau 9 ori mai mare de a da nastere unui copil subponderal decat cele care nu au suferit un avort sau o sarcina nereusita.

Similar, femeile care au avut o singura sarcina nereusita si un avort au avut o probabilitate cu 67% mai mare de a suferi o sarcina prematura, pe cand cele care au avut trei sau mai multe, au avut un risc de trei ori mai crescut de a avea o sarcina prematura, comparativ cu cele care nu au avut o asemenea sarcina sau un avort.

Alte studii anterioare au fost insa neconcludente, unele demonstrand ca nu exista nici un risc, pe cand altele au dovedit ca riscul a crescut foarte mult.

Cu toate acestea, femeile si personalul medical ar trebui sa fie constienti de potenstialele riscuri, concluzioneaza autorii studiului.

www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Testiculul - sursa de celule stem

Testiculul unui barbat adult poate sa devina o sursa comuna de celule STEM ceea ce ar rezolva vindecarea multor boli, ar inlatura si rezistenta etica la recoltarea celulelor stem embrionare spun cercetatorii de la Weill Cornell Medical College, New York City, USA .

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro