MedicalStudent.ro

Friday
May 17th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Linkuri proteice in metabolismul sugarilor ar putea ajuta la tratamentul diabetului

Linkuri proteice in metabolismul sugarilor ar putea ajuta la tratamentul diabetului

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Oamenii de stiinta au descoperit o legatura intre un tip de proteina din corpul nostru si capacitatea acestuia de a redistribui glucoza din sange. In studiu, s-a mers spre o posibila utilizare a potentialului proteinei , spre desavarsirea unui tratament in cazul diabetului sau a obezitatii.

Izoland gena din structura proteinei, Par-1b/MARK2, s-a produs o „linie” de soareci de laborator, care erau agresivi, agili, hipersensibili la insulina si rezistenti la cresterea in greutate, pana si sub un regim bogat in grasimi.

„Vorbind medical, acesta este rezultatul inversat al diabetului de tip II”, spune autorul cercetarii , Jonathan Hurov. „Diabeticii de tip II sunr rezistenti la insulina , iar acesti soareci sunt opusul acestuia. Daca am gasi o cale de a bloca activitatea acestei proteine in cadrul diabetului sau obezitatii, vom fi in stare sa amelioram cu mult prognosticul definit.”

Par-1b/MARK2 apartine familiei de proteine numite si KINAZE. Hurov spune ca din cauza varietatii functiilor indeplinite de kinaze, oamenii de stiinta cunosc destul de multe in ceea ce priveste metodele de inhibare a acestora, dar nu specific pentru aceasta proteina, inca.

Descoperirea l-a surprins atata pe Hurov cat si pe colega sa Helen Worms. Ei au cercetat si alte proteine pentru rolul lor specific.

„Aceasta proteina vine in atentia cercetatorilor in special ca un contribuitor in polaritatea celulara”- proces care distribuie diferite componente celulare pe o parte si alta a membranei, spune Helen Worms. „Am observat ca aceasta poate fi linkata de regularitatea ciclului celular, domeniu in care facem cercetari pentru investigarea originii cancerului.”

In momentul in care s-a observat ca soarecii care nu prezentau acesta proteina erau neobisnuit de slabiti, Hurov a inceput sa supuna animalele la o serie de teste pentru a afla mai multe in ceea ce priveste metabolismul lor, descoperind ca acestia sunt hipersensibili la insulina.El a mai descoperit ca modificarile de metabolism veneau din directia in care tesutul gras era redistribuit si felul in care acesta raspundea la insulina.

„Muschii, tesutul adipos, ficatul, toate au raspuns la insulina, dar se pare ca tesutul gras a fost „macatorul de insulina” in acest caz.”

Vom urmari cu atentie studiul celor doi , si vom vedea unde se concretizeaza.

http://mednews.wustl.edu


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Lungimea telomerelor si riscul cardiovascular
Intr-un studiu - publicat in ianuarie 2007 in The Lancet - efectuat pe un esantion de aproximativ 1500 de persoane, de varsta mijlocie, s-a descoperit ca lungimea telomerelor, portiunile terminale ale cromozomilor, are o legatura directa cu riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Studiul s-a efectuat asupra leucocitelor acestor persoane si s-a incercat evidentierea unor interferente intre lungimea telomerelor si aparitia unor boli vasculare coronariene.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro