MedicalStudent.ro

Friday
May 17th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Boala secolului XXI este asimptomatica pentru 1 din 4 persoane

Boala secolului XXI este asimptomatica pentru 1 din 4 persoane

Evaluare articol: / 5
Cel mai slabCel mai bun 

1 din 5 indivizi nu stiu ca sufera de hipertensiune arteriala. Tensiunea ridicata a sangelui din artere reprezinta un risc major pentru unui atac de cord, infarct, sau o boal renala , dar nici macar una din 4 persoane nu realizeaza riscul acestei afectiuni.

Daca treci de varsta de 60 de ani, este foarte posibil sa suferi de hipertensiune arteriala! Aceasta afectiune se pare ca afecteaza peste 65 de milioane de americani, rareori simptomatica , fiind lasata netratata cu sanse mari de a deveni fatala in scurt timp.

Rezultatele primite de la Organizatia de supraveghere nutritionala (NHANES) in urma unui studiu ce dateaza din anii 2003-2004, demonstreaza ca numai 37% dintre persoanele care sufereau de hipertensiune au reusit sa isi pastreze presiunea sangvina in limite care nu ar fi periclitat pierderea vietii.

Hipertensiunea a fost raportata ca fiind sursa primara de mortalitate la mai mult de 250 000 de americani in anul 2002." Riscul cel mai mare a netratari acestei afectiuni este sangerarea intercerebrala", spune Dr. Arun Karlamangla, asistent professor in medicina in cadrul organizatiei UCLA. Tot acesta afirma ca presiunea sangvina nu trebuie sa stea ridicata pentru un timp indelungat pentru ca aceste nenorociri sa se intample.

"Alte riscuri constau in formarea cheagurilor pe coronare sau arterele cerebrale(ischemie provocata la nivel cerebral). Daca presiunea sangvina sta ridicata pentru un numar de cativa ani, poate conduce la placi de aterom care s-ar depune tot in aceste artere sau in cele ale membrelor, devenind posibili emboli".

Profilaxie: Pentru a preveni aceste riscuri de deteriorare a sanatatii ,drastice,generate de hipertensiunea arteriala, nu trebuie decat un control medical regulat al tensiunii si o vizita imediata la medic , cu prima sesizare spre o crestere ingrijoratoare a parametrului homeostatic.

" In timp ce factorii genetici ar contribui cu aproximativ 30 de procente la riscul cresterii presiunii arteriale, un numar ridicat de factori proveniti din mediul inconjurator pot contribui decisiv la acest lucru.", spune Dr. James Davis, professor doctor in cadrul UCLA. "Mancarea sarata excesiv, alcoolismul si obezitatea sunt factori de risc major . Diminuarea acestor factori impreuna cu exercitiul fizic poate duce la scaderea tensiunii arteriale deja "formate".

Tratament: Pentru unele personae va fi cu siguranta dificil sa tina sub control tensiunea ridicata fara ajutorul medicamentelor. Exista o multitudine de medicamente care functioneaza in acesta boala. Trebuie doar consultat doctorul pentru ca acesta sa iti furnizeze reteta adecvata pentru tipul tau somatic.

" In timp ce o parte din pacienti vor beneficia de o doza redusa de diuretic, aceasta doza trebuie adecvata individului in parte" , tinand cont si de alti factori. Spune Dr. Davis.

Ideea este: Simti o presiune care nu te lasa sa te odihnesti cum trebuie sau care te face sa fii agitat? Ia-ti tensiunea! S-ar putea sa fii sursprins! Dar mai bine surprinde-te singur , decat sa fi surprins de BOALA!

www.news-medical.net


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

O noua metoda de diagnosticare a afectiunilor gastrice

Pacienti cu boala cronica a stomacului cunoscuta si ca gastropareza, caracterizata prin incetinirea evacuarii continutului organului, traiesc cu frica episoadelor de greata, voma si dureri abdominale.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro