MedicalStudent.ro

Friday
May 17th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Albumina modificata de ischemie

Albumina modificata de ischemie

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Diagnosticul cardiopatiei ischemice la pacientii cu simptome de sindrom coronar acut care ajung in departamentele de urgenta este deseori dificil. Troponina cardiaca este sensibila si specifica pentru detectia distructiei miocardice, dar concentratia ei poate sa nu creasca in timpul ischemiei miocardice reversibile.

Albumina modificata de ischemie (IMA) este primul biomarker util in evaluarea ischemiei miocardice disponibil comercial. Concentratia albuminei modificata de ischemie creste rapid, odata cu instalarea ischemiei si ramane ridicata timp de cateva ore dupa incetarea sindromului ischemic. Utilizata impreuna cu EKG-ul si cu troponina, IMA permite corectarea sindromului coronar acut mai devreme decat orice alta metoda disponibila.

IMA este asadar o proteina noua a carei concentratie este dozata pentru masurarea ischemiei cardiace. Testul realizat pentru dozarea IMA (Albumin Cobalt Binding Test) este bazat pe capacitatea scazuta a regiunilor N-terminale ale albuminei umane de a lega cobaltul in conditii de ischemie miocardica, probabil din cauza unui mecanism care include producerea de radicali liberi.. Atunci cand este realizat impreuna cu dozarea altor markeri cardiaci cum ar fi troponina, acest test reprezinta un avantaj diagnostic important in detectia unui atac de cord timpuriu.

Pentru evaluarea eficientei testului de legare a cobaltului de albumina s-au facut mai multe studii. Astfel mai multi pacienti suspectanti cu sindrom coronar acut au fost supusi testului. Initial s-a constatat un fenomen de reducere a legarii cobaltului exogen la regiunile N-terminale ale albuminei serice umane in vitro la pacientii cu dureri stenocardice acute suspectati de angina instabila sau infarct miocardic. Apoi s-a realizat un test colorimetric pentru a evidential cantitatea de cobalt legata de albumina, a carui rezultat se masura in unitati de absorbanta.

La un studiu clinic preliminar efectuat pe 139 de pacienti cu dureri stenocardice acute, 99 dintre pacientii diagnosticati cu ischemie miocardica (primul grup) aveau niveluri scazute ale cobaltului legat de albumina, comparativ cu ceilalti 40 de pacienti care nu aveau semne de ischemie.

In concluzie, albumina modificata de ischemie este un biomarker foarte util in evaluarea cardiopatiei ischemice, iar dozarea ei impreuna cu efectuarea unor teste complementare poate imbunatati in mod evident strategiile de diagnostic in durerile stenocardice acute.

(www.thedoctorsdoctor.com, Gugliucci A. Hermo R, Numaguchi M, and Kimura S. Ischemia-modified albumin levels in cord blood: a case-control study in uncomplicated and complicated deliveries.)


Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

S-au descoperit moleculele care pot invinge diabetul

S-au descoperit noi clase de medicamente care au mecanisme de actiune tintite si care opresc evolutia bolii. Moleculele care stau la baza medicamentelor ce urmeaza sa fie comercializate pe piata actioneaza asupra a doua tipuri de celule din pancreas, glanda responsabila de aparitia diabetului.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro