MedicalStudent.ro

Tuesday
May 07th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Farmacologie Potential tratament pentru boala Huntington

Potential tratament pentru boala Huntington

Evaluare articol: / 4
Cel mai slabCel mai bun 
Cercetatorii de la Institutul MassGeneral pentru Afectiuni Neurodegenerative au identificat un compus care ar putea ajuta in descoperirea unui tratament care sa stopeze efectele bolii Huntington. Raportul lor apare in Lucrarile Academiei Nationale de Stiinte.

Raportul descrie modul in care o mica molecula - numita C2-8 - pare sa intarzie pierderea controlului motor si sa reduca afectarea neurologica la soarecii de laborator.

"Am descoperit ca C2-8 incetineste avansarea bolii Huntington la soareci si deci ar putea sa joace acelasi rol si la subiecti umani, daca ea sau alte molecule inrudite cu ea pot reprezenta compusi ai unui medicament." spune dr. Steven Hersch, de la sectia de neurologie a Spitalului General Massachusetts, care a condus acest studiu. "Nu stim inca mecanismul exact de functionare, moleculele cu care interactioneaza in cadrul celulei si nici potenta sa."

C2-8 a fost initial identificata drept un canditat in tratamentul bolii Huntington de catre dr. Aleksey Kazantsev, bazat pe capacitatea sa de a bloca agregarea proteinelor mutante huntingtoniene din ovaz si tesuturi animale si de a imbunatati functiile motorii la muste. Studiul curent a fost desemnat sa investigheze mai departe potentialul sau terapeutic. Cercetatorii au confirmat ca doze de C2-8 administrate pe cale orala pot trece bariera hematoencefalica si ca nu sunt toxice la soareci. Au mai descoperit si ca C2-8 nu interactioneaza cu molecule despre care s-a prezis ca ar avea efecte secundare.

Soarecii-model folositi au fost tratati cu C2-8 inca de la varsta de 24 de zile si au avut rezultate mai bune la testele de forta, rezistenta si coordonare, decat lotul de soareci carora nu le-a fost administrat acest compus. In timp ce tratamentul a intarziat in mod evident avansarea dizabilitatii motorii, animalele care au primit C2-8 nu au supravietuit pentru multa vreme. Examinarea neuronilor din corpii striati, aria cerebrala afectata de boala Huntington, a aratat ca soarecii tratati prezentau mai putini neuroni atrofiati si agregate proteice mai mici decat soarecii netratati.

"Am confirmat faptul ca acesti compusi care reduc agregarea proteinelor mutante reprezinta medicatie potentiala si am aratat ca C2-8 are capacitatea unui tratament neuroprotector." spune Hersch. "Mai trebuie acum sa confirmam aceste rezultate pe un alt tip de soareci, sa vedem daca compusi similari pot da rezultate mai bune decat C2-8 si sa cautam enzima sau receptorul decare se leaga."

www.news-medical.net

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Steroizii.Bolus vs. IV
La pacientii cu crize acute de colita ulcerativa, infuziile continui cu metilprednisolona nu ofera nici un avantaj fata de administrarea in bolus a medicamentului, scriu cercetatorii italieni in editia lunii aprilie a Revistei Americane de Gastroenterologie.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro