MedicalStudent.ro

Friday
May 17th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Farmacologie Noi tinte pentru antibiotice

Noi tinte pentru antibiotice

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Cercetatorii de la Universitatile din Illinois si Chicago au identificat noi locatii in mecanismul de sinteza ale proteinelor celulei bacteriene, unde antibioticele pot ataca pentru a trata infectii.

"Prima provocare pentru terapia cu antibiotice era de a lupta impotriva infectiilor cauzate de patogeni care deveneau rezistenti la antibiotice." spune Alexander Mankin, profesor si director asociat la Centrul pentru Biotehnologie Farmaceutica UIC si principalul cercetator al studiului. "Nici macar o clasa de medicamente nu a scapat acestei rezistente."

Acum, Mankin spune: "Dezvoltarea continua a noilor linii de medicamente este singura strategie pe care o avem in fata patogenilor care capata rezistenta in fiecare zi."

Mankin si echipa de cercetatori cauta noi locuri vulnerabile ale bacteriei, unde antibioticele pot actiona si elimina infectia. "Intai trebuie sa gasim tinta, iar apoi vom gasi si armele potrivite." spune el.

In studiu, care este publicat in revista de Biochimie, cercetatorii de la UIC au impartit ribozomul - aparatul de sinteza proteica si una dintre cele mai bune tinte - in sectiuni specifice. Mutatii genetice aleatorii au fost induse in fiecare zona, si cercetatorii au cautat alterarile care opreau sinteza proteica.

Din mii de mutatii testate, 77 s-au dovedit a fi in detrimentul functiei ribozomale. Regiunile in care aceste mutatii au fost facute pot reprezenta tinta noilor antibiotice, pentru a putea trata afectiuni precum tuberculoza sau pneumonia, spune Mankin.

"Daca gasim medicamente ce se pot lega in aceste regiuni, atunci am omori patogenul." mai spune el.

Conform lui Mankin, descoperirile asupra genomului bacterian au adus sperante in ceea ce priveste sintetizarea de noi antibiotice, dar putine medicamente s-au dovedit eficace cu ajutorul acestei metode.

O abordare alternativa este "urmarea cursului naturii, si gasirea unor medicamente care sa actioneze asupra tintei in timpul evolutiei."

"Ribozomul este tinta perfecta." spune el. "Mai mult de jumatate dintre antibioticele cunoscute opresc metabolismul celulae prin interventii asupra functiilor ribozomale si inhibarea sintezei proteice. Acesta este un concept inovator, care tinteste noi locatii ribozomale."

www.news-medical.net

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Potential tratament pentru boala Huntington
Cercetatorii de la Institutul MassGeneral pentru Afectiuni Neurodegenerative au identificat un compus care ar putea ajuta in descoperirea unui tratament care sa stopeze efectele bolii Huntington. Raportul lor apare in Lucrarile Academiei Nationale de Stiinte.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro