MedicalStudent.ro

Friday
May 17th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Farmacologie Proprietatile cardioprotectoare ale insulinei

Proprietatile cardioprotectoare ale insulinei

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 
Capacitatea insulinei de a limita leziunile inimii in timpul unui infarct vor fi testate intr-o serie de teste clinice, conduse de dr. Paresh Dandona, profesor la departamentele de medicina si farmacologie si toxicologie ale Facultatii de Medicina si Stiinte Biomedicale din cadrul Universitatii Buffalo.

Aproximativ 600 de pacienti din 90 de centre din SUA si America Latina vor fi recrutati pentru a participa la trialul de 2 ani INTENSIVE (Intensive Insulin Therapy and Size of Infarct as a Validated Endpoint by Cardiac MRI). Pacientii care participa la studiu vor primi tratamente cu doua forme de insulina: insulina glargine si insulina gluisine.

Centrul Kaleida pentru diabet si boli endocrine din New York, condus de Dandona, va fi unul din centrele implicate in studiu. Trialul este bazat pe un studiu-pilot condus de centrul de diabet, care a oferit informatiile despre insulina, folosite pentru a trata diabet tipurile 1 si 2 si care ofereau cardio-protectie.

Acest studiu, publicat in revista Circulatia in 2004, a fost facut pe 32 de pacienti care primeau doze reduse de insulina. Proteina C reactiva si amiloidul A seric, doi markeri critici de inflamatie, erau reduse cu 40%, respectiv 50% in cele 48 de ore care urmau infarctului miocardic. Concentratiile a inca trei factori inflamatori erau de asemenea scazute la cei care primeau insulina, comparat cu cei care nu primeau.

"Markerii leziunilor miocardice pe care i-am inregistrat erau semnificativ redusi." spune Dandona. "Suntem nerabdatori sa aflam mai multe despre potentialele efecte cardioprotectoare pe care le-am putea descoperi la insulina. Suntem de parere ca insulina ar imbunatati fluxul sangvin in timpul unui infarct si deci sa limiteze leziunile miocardului."

Studiile anterioare care evaluau potentialele beneficii au fost eronate, intrucat corelatia se facea cu nivelele glicemiei, care cresteau simultan, pentru ca pacientilor li se dadea prea multa glucoza.

Trialul INTENSIVE va implica niste concentratii mai mari de insulina, comparativ glicemia. Tratamentul va fi facut la pacientii diabetici care ar putea trage cele mai mari beneficii, si anume aceia cu glicemia peste 140 mg/dL si care aveau un infarct in antecedente.

"Acesta este primul trial pe scara larga ce va fi condus folosind tratamentul individual al pacientilor." spune dr. Richard Nesto, profesor la Facultatea de Medicina Harvard si principalul cercetator al studiului.

In timpul a 2-3 luni care urmeaza unui infarct, pacientilor li se va face un RMN, putandu-se astfel detecta modificari subtile in structura si functia cardiaca. "Tehnologia RMN folosita in trialul INTENSIVE este pe primul plan in imagistica cordului." spune Nesto.

www.medicalnewstoday.com

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Risc de avort si malformatii congenitale corelate cu medicatia antiepileptica
O criza de epilepsie reprezinta o perturbare a activitatii normale a creierului. Creierul este foarte activ, la nivelul lui transmitandu-se numeroase impulsuri electrice intre celulele nervoase. Cand o persoana are o criza apare o activitate dezorganizata; impulsurile nu se mai transmit continuu, ci saltatoriu.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro