MedicalStudent.ro

Friday
Apr 26th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Farmacologie Medicamente mai sigure pentru boala tropicala Leishmanioza

Medicamente mai sigure pentru boala tropicala Leishmanioza

Evaluare articol: / 4
Cel mai slabCel mai bun 
Lupta impotriva bolii mortale de origine tropicala Leishmanioza, cunoscuta de asemenea si sub numele de “febra neagra” sau „kala-azar“ a fost imbunatatita de oamenii de stiinta de la Universitatea din Durham, al caror sistem de monitorizare a crescut posibilitatea obtinerii unor noi medicamente, mai sigure.

Studiul este prezentat in “Magazine of the Biotec hnology and Biological Sciences Research Council “ (BBSRC).

Leishmanioza este o boala intalnita cel mai adesea la tropice, despre care Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimat ca afecteaza 12 milioane de persoane din toata lumea, in fiecare an. Este cauzata de protozoari ce apartin genului Leishmania si transmisa la om prin intepatura unor tantari infectati din clasa Phlebotomus si Lutzomya,insa au fost raportate cazuri recente in Europa printre utilizatorii de droguri administrate intravenos, cu HIV.

Parazitul este un protozoar, microb unicelular, ce determina simptome variind de la rani ale pielii la splina sau ficat umflate. Daca nu este tratata, cele mai daunatoare forme ale acestei boli pot duce la moarte.

Multe medicamente impotriva acestor tipuri de paraziti prezinta efecte adverse toxice ce duc la moartea unui pacient din zece. Dezvoltarea de tratamente sigure a fost impiedicata de similaritatea proceselor biochimice dintre agentul patogen si gazda-umana. Totusi, cercetatorii de la Universitatea Durham au gasit un sistem de monitorizare pentru a asigura intelegerea proceselor biochimice ce au loc.

Ca rezultat au identificat si caracterizat o enzima-cheie ce ajuta la producerea unei componente celulare esentiale a protozoarului, numita complex sfingolipid, plus un inhibitor ce actioneaza specific impotriva acestei enzime. Echipa a inregistrat de curand un patent pentru acest sistem ce ar putea fi folosit in cautarea de medicamente anti-protozoar, anti-toxice.

Dr. Paul Denny, autorul lucrarii, explica: “ Identificarea atat a enzimei responsabile pentru complexul sfingolipid cat si a inhibitorului ce actioneaza impotriva acestei enzime este foarte importanta. Marcheaza implicatii in cautarea de medicamente anti-protozoare cu efecte adverse reduce. Ca de exemplu, blocarea acestei enzime ar putea preveni producerea complexului si deci aparitia infectiei.

Putem scana rapid mii de componente pentru efectele inhibitorii impotriva acestei enzime. Acest sistem asigura un mod mult mai rapid pentru a identifica inhibitorii cu potential pentru dezvoltarea de medicamente. Urmatorul pas este intelegerea structurii si mecanismului enzimei pentru a ajuta la design-ul functional al medicamentului”.

www.medicalnewstoday.com
www.wikipedia.org


Publicat de :
Tanase Alexandra
Puncte: 51
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Posibila terapie pentru boala Friedreich's Ataxia
Friedreich’s Ataxia este o boala putin cunoscuta, insa pentru cei ce sufera de ea ( copii si adolescenti) este devastatoare. In prezent nu exista niciun leac, insa cercetatorii au identificat mutatii intr-o enzima ce pot contribui la dezvoltarea unei terapii.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro