MedicalStudent.ro

Friday
Apr 19th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Farmacologie Vaccinul ce previne bolile prionice la soareci

Vaccinul ce previne bolile prionice la soareci

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Un vaccin poate preveni dezvoltarea unor boli neurologice la soareci, asemanatoare bolii vacii nebune, potrivit unui studiu prezentat pe 28 mai 2007, la “American Academy of Neurology’s 59 th Annual Meeting”, in Boston.

Bolile prionice la animale, incluzand scrapia si boala vacii nebune, sunt fatale si nu exista inca un tratament. Boala se raspandeste cand un animal consuma parti din corpul altor animale, contaminat cu prioni,cauzand dementa si miscari anormale ale membrelor.

Prionii sunt proteine ce au si rolul de agenti infectiosi. Sunt atat de asemanatori proteinelor incat sistemul imun nu se poate lupta cu ei. Pentru a dezvolta un vaccin care sa stimuleze sistemul imun al soarecilor, cercetatorii au atasat prioni de o radacina de Salmonella modificata genetic, administrand-o apoi acestora.

Soarecii au fost apoi impartiti in doua grupe, unul cu nivel mare de anticorpi in sange si celalalt cu o concentratie mica a anticorpilor din sange.

Primul grup nu a prezentat niciun simptom al bolii dupa 400 de zile. Cel de-al doilea grup a manifestat de asemenea o intarziere a perioadei de declansare a bolii. In mod normal sunt necesare 120 de zile pentru ca soarecii care nu au fost vaccinati sa manifeste boala.

Autorul studiului, Thomas Wisniewski, a afirmat ca este necesara mai multa munca inainte ca vaccinul sa poate fi folosit si pentru oameni. “ Versiunea umana a bolilor prionice se declanseaza de obicei spontan si rareori din cauza consumului de carne contaminata.

Daca, insa, de exemplu, ar exista o izbucnire semnificativa a bolii cronice la caprioare si elani si daca ar fi transmisibila oamenilor, atunci am avea nevoie de un asemenea vaccin pentru a proteja oamenii in zonele de vanatoare”, declara acesta.

O alta observatie a sa este aceea ca un vaccin ce reduce imprastierea bolilor prionice la animale micsoreaza posibilitatea ca aceasta sa afecteze si oamenii.

www.medicalnewstoday.com
www.wikipedia.org


Publicat de :
Tanase Alexandra
Puncte: 51
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

FDA a aprobat colchicina in tratamentul febrei mediteraneene familiale si al atacurilor de guta

Colchicina a fost izolata de Pelletier si Caventou in 1820 din bulbul si semintele de Colchicum autumnale (brandusa de toamna), fam. Liliaceae. Se obtine prin extragerea cu alcool din produsul vegetal pulverizat; solutia obtinuta se concentreaza si se indeparteaza alcoolul prin agitare cu acid tartric care dizolva colchicina si lasa ca reziduu impuritatile; colchicina va fi extrasa apoi cu cloroform, apoi este purificata si recristalizata din acetat de etil.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro