MedicalStudent.ro

Friday
May 17th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Nanotuburi de carbon impotriva E.Coli

Nanotuburi de carbon impotriva E.Coli

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Nanotuburile de carbon cu un singur perete (Single-walled carbon nanotubes - SWCNTs) pot omori bacterii comune patogene precum E.Coli, distrugandu-le peretele celular, afirma cercetatorii de la American Chemical Society (ACS) in jurnalul Langmuir.

“Am inceput studiul fara sa luam in considerare efectul toxic al nanotuburilor in mediul acvatic sau in lantul trofic” afirma coordonatorul si autorul proiectului de la Yale, Menachem Elimelech. “Atat timp cat nanotuburile promit mult in domeniul medical si comercial, mai este putin de inteles despre interactiunea lor cu mediul si cu rasa umana.”

Nanotuburile sunt cilindrii microscopici de carbon, de mii de ori mai subtiri decat un fir de par si pot veni foarte usor in contact cu celulele umane, trebuie sa aflam cum sunt toxice si in ce conditii” afirma Elimelech.

Acest episod din seria “nanostiinte” reprezinta echivalentul legendei cu David si Goliat, evidentierea efectului antimicrobian al nanotuburilor nascand noi sperante in lupta cu germenii rezistenti la multiple antibiotice.

S-au incubat celule de E.Coli in prezenta nanotuburilor de carbon timp de o ora. Microbii au fost omorati atunci cand au intrat in contact cu agregatele de SWCNTs. S-a presupus faptul ca celulele sunt perforate.

Studiul a scos in evidenta cauza toxicitatii celulare: metalele. Drept urmare, pentru a evita contaminarea cu metale, tubii au fost sintetizati si purificati in laborator dupa standarde riguroase.

Elimelech afirma ca rezultatele obtinute sunt comparate cu efectul nanotuburilor de carbon cu mai multi pereti despre care se considera ca sunt mai putin toxice decat cele cu un singur perete(SWCNTs). Se urmareste si efectul SWCNTs asupra diferitelor tulpini bacteriene pentru a intelege mai bine mecanismul de distructie celulara.

Nanotubulii se pot folosi la crearea de materiale antimicrobiene si suprafete special proiectate pentru a imbunatatii igiena iar toxicitatea fiind controlata prin prevenirea “scurgerii” lor in mediul extern.

www.yale.edu
www.news-medical.net
Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Boala misterioasa

O boala misterioasa a aparut in Congo. Afectiunea, care a aparut acum trei luni la pasari si porci, s-a raspandit si a facut vitime umane. Simptomele sun febra ridicata, varsaturi si diaree si pana acum au murit intre 60 si 100 de pacienti.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro