MedicalStudent.ro

Friday
May 03rd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Tehnologie medicala Reprogramare bacteriana-E.Coli

Reprogramare bacteriana-E.Coli

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Folosind o metoda inovatoare pentru a controla miscarile E. Coli in mediu chimic, cercetatorii de la Universitatea Emory au deschis drumul catre noi oportunitati in livrarea de medicamente, curatirea mediului inconjurator si biologia sintetica. Descoperirile lor sunt publicate in Revista Societatii Americane de Chimie si vor fi publicate intr-un numar viitor al editiei tiparite.

Dr. Justin Gallivan, profesor asistent de chimie, si absolventa Shana Topp au reprogramat cu succes sistemul chimic de navigare al E. Coli pentru a detecta, a urmari si a localiza cu precizie anumite semnale chimice. Astfel, cercetatorii au exploatat chemotaxia naturala a bacteriei, capacitatea acesteia de a se deplasa catre chimic specifici din mediul inconjurator.

"Echiparea bacteriei cu un agent care degradeaza poluantii, sintetizeaza si elibereaza substante terapeutice sau transporta substante chimice cu abilitatea de a localiza un semnal chimic specific ar deschide noi frontiere in curatarea mediului inconjurator, livrarea medicamentoasa si biologia sintetica." spune dr. Gallivan.

Cercetatorii au echipat E. Coli cu un switch pe un segment al ARN, care isi modifica forma cand se leaga de anumite molecule-tinta mici, care pot apoi activa sau dezactiva genele. Dr. Gallivan si Topp sunt de parere ca acest switch poate fi folosit pentru a echipa si alte tipuri de bacterii care au motilitate si care sunt dotate cu chemotactism.

Bacteria cu chemotactism navigheaza in mediul inconjurator prin cuplarea capacitatilor de procesare a informatiei cu un motor puternic care propulseaza celula inainte.

Cercetatorii aveau in vedere de multa vreme reprogramarea bacteriana, astfel incat microbii sa fie capabili sa sintetizeze medicatie anti-canceroasa, spre exemplu, care sa poata fi folosita pentru tratarea celulelor tinta, timp in care celulele sanatoase sa fie scutite de potentialele efecte secundare. In acelasi fel, cercetatorii cauta o modalitate de a folosi bacteriile pentru a curata deversarile de ulei sau pentru indepartarea altor poluanti de la nivelul solului sau apei.

"Aceasta noua capacitate de a echipa bacteriile mobile cu un sistem de navigare precis si controlabil va imbunatati impresionantul arsenal de care dispun celulele in stare naturala si cele modificate prin diverse tehnici de inginerie." spune dr. Gallivan.

http://www.news-medical.net/
Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Mimica feţei influenţează auzul
Miscarea tegumentelor si muschilor din jurul gurii joaca un rol important nu numai in generarea sunetelor ci si in percepţia lor, spun cercetătorii de la Haskins Laboratories.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro