MedicalStudent.ro

Tuesday
May 14th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Tehnologie medicala Primul nou nascut dintr-un ovul maturat in laborator

Primul nou nascut dintr-un ovul maturat in laborator

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Primul copil rezultat dintr-un ovul maturat in laborator doar ce s-a nascut. Oocitul a suferit procesul de crioprezervare, a fost “dezghetat”, maturat si fertilizat in vitro. Pana acum nu se stia daca oocitul poate rezista procesului de dezghetare pentru a putea fi apoi fertilizat in urma unui binecunoscut procedeu de maturare in laborator.

Acum pot fi evitate medicamentele ce cresc fertilitatea mai ales datorita efectelor adverse precum sindromul de hiperstimulare ovariana.

Chemoterapia poate cauza infertilitate si astfel, femeile cu cancer pot opta pentru aceasta procedura(crioprezervarea ovulelor in vederea unei viitoare fertilizari in vitro) inainte de a incepe tratamentul.

Se poate evita si cazul nefericit de sindrom de hiperstimulare ovariana evitand tratamentul pro-fertilizare cu inca un efect benefic: scade riscul de aparitie a tumorilor de san, stiindu-se ca acestea pot aparea dupa un asemenea tratament.

Dr. Hananel Holzer si colaboratorii de la McGill Reproductive Center din Montreal atentioneaza ca tehnica de maturatie-fertilizare in vitro nu a fost inca testata pe femei cu cancer.

Femeile pe care au testat tehnica au sindromul de ovar policistic ce prezinta risc marit de a face sindromul de hiperstimulare ovariana. Din 20 de femei, 4 sunt insarcinate.

Dr.Holzer afirma: “Pana acum nu era clar daca oocitele colectate din ovare nestimulate cu medicamente pro-fertilizare pot supravietui procesului de maturare in vitro, crioprezervarii si apoi “dezghetarii” pentru o viitoare fertilizare, ajungandu-se la o sarcina viabila.”

“Noi am demonstrat pentru prima oara acest lucru si am ajuns pana acum sa avem 4 sarcini viabile din care o nastere fara probleme. Studiul este totusi la primii pasi”

Profesorul Robin Lovell-Badge de la Medical Research Council's National Institute For Medical Research spune ca “fiecare procedeu din acest studiu este bine cunoscut, dar acum au fost puse cap la cap toate datele si s-a ajuns la rezultate exceptionale”.

Tehnica este dedicata femeilor cu probleme de fertilitate legate de cancer sau de sindromul de ovar polichistic si nu pentru cele ce pur si simplu vor sa-si amane sarcina.

Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Vindecand oase si tesut cerebral

Leziunile cerebrale pot lasa oamenii paralizati sau cu disfunctii cerebrale. Leziunile osoase sau ale incheieturilor pot cauza dureri care sa persiste intreaga viata. Medicii lucreaza la o modalitate de a solution ambele probleme si se apropie acum de un rezultat concret. Dr. Rutledge Ellis-Behnke, neurocercetator, incearca sa rezolve leziunile cerebrale. "Inca nu exista ceva care sa permita reconectarea partilor deconectate cerebrale." spune el.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro