MedicalStudent.ro

Saturday
May 04th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Tehnologie medicala Defibrilatorul cardiac, rol important in tratarea cardiomiopatiilor hipertrofice

Defibrilatorul cardiac, rol important in tratarea cardiomiopatiilor hipertrofice

Evaluare articol: / 16
Cel mai slabCel mai bun 

Defibrilatorul implantabil poate reduce riscul unor decese neasteptate la pacientii cu un risc crescut care prezinta cardiomiopatie hipertrofica sau o predispozitie genetica de ingrosare a muschiului cardiac.

Un numar de persoane au beneficiat de implantul defibrilatorului (ICDs),acestia avand doar un singur factor de risc pentru a reduce decesul din cauze cardiace.

“Cardiomiopatia hipertrofica este cauza cea mai frecventa a deceselor neasteptate la persoanele tinere,incluzand atletii,defibrilatorul oferea oportunitatea sa schimbe cursul natural al bolii si sa previna decesul neasteptat”relateaza dr.Barry Maron,director la Hypertrophic Cardiomyopathy Centre at the Minneapolis Heart Institute Foundation.

Acest studiu efectuat de dr Maron a fost publicat pe 25 iulie in Journal of the American Medical Association.Alti experti,au declarat ca multe din informatiile din acest studiu erau deja cunoscute.Cardiomiopatia hipertrofica este o boala genetica care face ca muschiul cardiac sa se ingroase intr-un mod neobisnuit,aceasta daunand sistemului electric al inimii declansand aritmii.
Defibrilatorul implantabil (ICDs),care elimina aceste tulburari periculoase de ritm,a devenit o rutina in ultimii ani la pacientii cu cardiomiopatie hipertrofica.Dar nu este intotdeauna usor sa se indentifice persoanele care au intr-adevar nevoie si ar avea beneficii de pe urma implantarii defibrilatorului chiar daca acestea sufera de cardiomiopatie hipertrofica.

Dr Maron si colegii sai au analizat o statistica realizata intre anii 1986-2003 la 506 pacienti,a care prezentau cardiomiopatie hipertrofica.Toti pacientii,a caror medie de varsta era de 42 ani au fost considerati pacienti cu risc ridicat pentru decese neasteptate,desi 87 dintre ei aveau usoare simptome ale bolii sau chiar deloc.

Defibrilatoarele au fost implantate in ambele cazuri,la pacientii care nu prezentau simptome(preventie primara)si la pacientii care aveau deja probleme cardiace(preventie secundara).In urma studiului rezultatele au fost satisfacatoare,implantul defibrilatorului dovedindu-se a fi foarte bun la pacientii care sufereau de cardiomiopatie hipertrofica.

Insa autorii studiului atentioneaza ca defibrilatorul nu este neaparat necesar de implantat la toti pacientii care prezinta simptome ale cardiomiopatiei hipertrofice.

http://www medlineplus/news


Publicat de :
Chiriloaie Corina
Puncte: 663
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Nanotehnologie – un nou studiu privind utilizarea nanoparticulelor de argint drept agent antiviral

Un studiu publicat in Jurnalul de Nanotehnologie incearca sa demonstreze eficacitatea nanoparticulelor de argint in stoparea replicarii HIV-1. Inca din anul 1980 au fost efectuate cercetari care indicau capacitatea nanoparticulelor de argint  de a decima virusi, secretul constand tocmai in dimensiunile reduse ale acestora. Explicatia este urmatoarea : nanocristalele metalelor nobile au proprietati electromagnetice, catalitice si optice puternic influentate de forma si marime.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro