MedicalStudent.ro

Thursday
May 02nd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Sanatate publica Identificarea unei noi probleme de alimentatie "purging disorder"

Identificarea unei noi probleme de alimentatie "purging disorder"

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
“Purging disorder” este asemanatoare bulimiei nervosa prin faptul ca ambele sindroame implica consumul de alimente si apoi incercarea de a compensa pentru calorii. Ceea ce diferentiaza aceasta dereglare este cantitatea de mancare consumata si modul in care oamenii compenseaza.

Femeile cu “purging disorder” mananca normal sau chiar in cantitati mici si apoi o elimina, adesea vomitand. Cele ce sufera de bulimie prezinta episoade scapate de sub control , in care consuma excesiv, urmand apoi eliminarea.

“ ‘Purge disorder’ este noua in sensul in care nu a fost recunoscuta oficial drept o conditie unica in clasificarea problemelor de alimentatie”, afirma Pamela Keel, profesor de psihologie. “ Insa nu este o problema noua. Femeile s-au confruntat cu ea cu mult inainte ca noi sa incepem sa o studiem”.

Intr-o lucrare publicata in “Archives of General Psychiatry”, Keel impartaseste rezultatele unui studiu ce indica faptul ca “purging disorder” este o problema semnificativa, distincta de bulimie. Keel a recrutat participante din trei grupuri.

Femeile au completat chestionare si au fost supuse unor interviuri clinice. Li s-a luat sange inainte si dupa consumarea unei mese lichide, raportand simptomele pe tot parcursul acesteia, inclusiv sentimentele de satietate, foame, tristete si tensiune.

Keel a descoperit ca femeile cu “purging disorder” au tendinta de a prezenta unele asemanari cu bulimicii: ambele tipuri experimenteaza deprimare, anxietate, disturbari ale dietei si a imaginii de sine, comparativ cu femeile ce nu intampina probleme de alimentatie.

Este necesara o studiere mai amanuntita a acestei probleme pentru a o intelege mai bine , clasificand-o astfel in problemele de alimentatie.

“ Deoarece tindem sa studiem numai problemele definite formal, acest lucru creeaza un gol intre problemele pe care le au oamenii si informatiile pe care le detinem noi despre acestea. Identificand aceasta dereglare ii putem cerceta cauzele, tratarea si prevenirea, ceea ce ar putea usura situatia femeilor ce sufera de asa ceva.”

Keel lucreaza la un studiu ce cauta sa explice de ce unele femei au tendinta de a elimina alimentele dupa ce mananca o cantitate pe care majoritatea oamenilor o considera normala sau chiar mica. Autoarea spera ca aceste informatii sa asigure o patrundere inspre tipurile de tratament eficace.

“In momentul de fata nu exista nicio evidenta a tratamentului pentru “purging disorder”. Am face un deserviciu femeilor cu aceasta problema daca le-am administra tratamente ce functioneaza pentru bulimia nervosa , avand in vedere diferentele dintre cele doua sindroame. Cercetarile ulterioare sunt cruciale pentru avansarea intelegerii acestei probleme”.

www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Tanase Alexandra
Puncte: 51
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Vitamine si suplimente - 12 lucruri de stiut inainte de a inghiti pastile

Copii fiind am crescut cu gandul ca vitaminele reprezinta solutia pentru un corp puternic si sanatos. Fara sa luam vitamine nu am fi crescut mari si puternici, ci am fi fost slabi si bolnaviciosi.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro