MedicalStudent.ro

Monday
May 13th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Functiile afectate ale creierului in bolile degenerative ale creierului

Functiile afectate ale creierului in bolile degenerative ale creierului

Evaluare articol: / 8
Cel mai slabCel mai bun 
Un nou studiu releva faptul ca, dupa declinul memoriei, capacitatea luarii deciziilor este urmatoarea functie a creierului care este afectata in progresia deteriorarii cognitive usoare, o afectiune ce precede boala Alzheimer.

Ron Petersen, neurologist la Mayo Clinic, afirma ca: “Daca o persoana cu o deteriorare cognitiva usoara incepe sa aiba probleme cu concentratia, cu indeplinirea sarcinilor multiple, luarea deciziilor sau cu atentia asupra mai multor lucruri deodata, acest lucru inseamna ca progreseaza spre dementa”, afirma el. “Un declin al abilitatii luarii deciziilor va influenta intr-un sens negativ persoana respectiva in activitatile sale zilnice.” Dr. Petersen afirma ca constientizarea progresiei tipice a bolii Alzheimer va fi folositoare pentru pacienti, familiile lor si doctori.

“Stiind ce zona a creierului, raspunzatoare de functiile cognitive, este mai probabil sa se deterioreze dupa afectarea memoriei, ne ajuta in incercarea noastra de a monitoriza oamenii cand starea lor se inrautateste”, precizeaza el. Prin constientizarea functiilor creierului care se deterioreaza, neurologii sunt informati asupra zonelor afectate ale creierului din decursul progresiei deteriorarilor usoare cognitive spre boala Alzheimer. Astfel: lobul temporal medial e afectat odata cu declinul memoriei si regiunile frontale ale creierului sunt afectate odata ce capacitatea luarii deciziilor se deterioreaza, conform dr. Petersen.

Declinul acestor abilitati indica acumularea de placi senile. Placile rezulta din acumulari anormale de proteine in celule si depozitarea unui material anormal in afara celulelor din creier, ducand la o degenerare lenta a neuronilor si moartea acestora si la micsorarea regiunilor creierului afectate.

“In studiile viitoare asupra degenerescentei cognitive usoare, analiza starii pacientului, daca acesta a avansat numai de la deficienta de memorie la incapacitatea luarii deciziilor, ar putea ajuta la stabilirea capacitatii unui anumit medicament de a incetini sau stopa boala”, afirma el.

“Daca pacientii sau familiile lor observa un progres in declinul memoriei la incapacitatea luarii deciziilor, ar trebui sa informeze doctorul si sa ia in considerare folosirea unui tratament medicamentos pentru a incerca sa incetineasca agravarea starii pacientului, daca nu au facut inca acest lucru”, spune Dr.Petersen.

www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Chimia agresivitatii la Drosophila si la om
Serotonina este un semnalizator important cerebral, si s-a crezut pentru multa vreme ca este implicata in comportamentul agresiv, atat la oameni cat si la o serie de animale. O alta molecula neurotransmitator, neuropeptidul Y (cunoscuta ca neuropeptidul F la nevertebrate), este de asemenea cunoscuta pentru efectul sau in ariile comportamentale cerebrale la mai multe specii, incluzand marcarea teritoriului la soareci.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro