MedicalStudent.ro

Tuesday
May 14th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Genetica Spermatozoizii din maduva osoasa

Spermatozoizii din maduva osoasa

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Cercetatorii spun ca au reusit sa faca spermatozoizi imaturi din maduva osoasa. Daca acestia vor putea sa ajunga la maturatie, lucru pe care cercetatorii spera sa il faca in urmatorii 5 ani, aceasta metoda va putea fi folosita pentru a rezolva problemele de infertilitate.

Dar cercetatorii avertizeaza ca rezultatele acestiu studiu german trebuie interpretate cu grija in acest stadiu incipient. Au fost propuse deja legi noi in Anglia pentru a interzice aceasta metoda de fertilizare.

Cercetatorii de la Universitatile Gottingen si Munster si Universitatea de Medicina din Hannover au izolat celule stem adulte - care au capacitatea de a se transforma in mai multe forme de tesuturi din organism - din maduva osoasa provenita de la barbati voluntari. In mod normal, aceste celule stem medulare s-ar matura in tipuri diferite de celule musculare.

Dar cercetatorii au fortat un numar mic dintre acestea sa se transforme in ceea ce pareau spermatogonii - celule care se gasesc in testicule si care in mod normal se transforma in spermatozoizi maturi. Seful echipei, prof. Kerim Nayernia, acum la Institutul pentru Celule Stem din nord-estul Angliei, spera ca investigatiile sa ajunga intr-o zi sa poata trata tinerii ajunsi infertili in urma chimioterapiei. El spune: "Suntem incantati de aceasta descoperire."
"Urmatorul nostru tel este maturarea acestor spermatogonii in spermatozoizi maturi in vitro, si acest lucru poate fi posibil in urmatorii 5 ani." Profesorul Harry Moore de la Centrul de Biologie pentru Celule Stem de la Universitatea din Sheffield spune: "Descoperirea este interesanta, dar trebuie sa fi foarte precauti in interpretarea rezultatului."

Schimbarea celulelor stem, de la pre-musculare in pre-reproductive, este numita trans-diferentiere. Iar profesorul Moore spune ca aprope toate incercarile anterioare de trans-diferentiere in celule adulte nu au fost confirmate de testele riguroase, deci rezultatul poate duce pe o pista falsa.

El spune: "Este un teritoriu in care totul se misca rapid, dar suntem la cativa ani distanta de a definitiva o terapie pentru infertilitate prin aceasta tehnica." El avertizeaza ca manipularea celulelor stem poate sa induca modificari genetice permanente spermatozoizilor nou-formati, lucru care ii face nesiguri pentru tratamentele de fertilizare.

Totusi, dr. Allan Pacey, secretar a Societatii Britanice de Fertilitate, spune: "Acest lucru va fi foarte util pentru a intelege mecanismele formarii spermatozoizilor" "Poate aduce clarificari in erorile care se produc si putem astfel ajunge la noi abordari in tratarea infertilitatii masculine."

Descoperirile au fost prezentate la o conferinta internationala de fertilitate si sunt publicate in Gamete Biology: Trecerea granitelor in fertilizare si contraceptie.(bbc.co.uk)


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Descoperirea unei noi mutatii genetice ce incetineste dezvoltarea lupusului
Noul studiu a fost publicat in editia din 18 ianurie a revistei Immunity. Actiunea suprimata a lupusului este rezultatul a ceea ce este cunoscut ca o mutatie fara sens a genei Coronin 1A (Coro1a), necesara pentru dezvoltarea bolii. O mutatie fara sens determina gena sa produca proteine ce nu mai functioneaza.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro