MedicalStudent.ro

Tuesday
Apr 30th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Fitoterapie Consumul de coacaze ar putea avea rezultate in reducerea colesterolului
Warning: get_object_vars() expects parameter 1 to be object, null given in /home/www/static/medicalstudent.ro/www.medicalstudent.ro/public_html/components/com_community/libraries/core.php on line 601

Consumul de coacaze ar putea avea rezultate in reducerea colesterolului

Evaluare articol: / 14
Cel mai slabCel mai bun 

CocazeUn studiu publicat in “ British Journal of Nutrition” informeaza cum coacazele ar putea prezenta actiune cardioprotectoare, prin reducerea considerabila a colesterolului. Autorul principal, Wilhelmina Kalt, a condus teste pe porci cu un regim alimentar bazat pe coacaze.

Dieta a avut ca rezultat scaderea colesterolului total, incluzand atat nivelele de LDL, cat si de HDL. Cea mai mare scadere s-a inregistrat la porcii carora li s-a administrat o dieta cu 2% coacaze, echivalentul a doua cesti de coacaze pentru oameni. “ In testele efectuate am descoperit ca suplimentele au redus concentratia de colesterol din plasma cu mai bune randamente cand animalele au primit o dieta bazata in principal pe plante decat atunci cand au primit o dieta mai putin eficace pentru sanatatea inimii. Soia, ovazul si orzul din regimul alimentar au actionat probabil sinergistic cu coacazele pentru a influenta benefic concentratia de lipide din plasma”, afirma dr. Kalt.

Porcii au fost selectati pentru studiu deoarece prezentau nivele de LDL similare celor de la oameni, fiind susceptibili bolilor vasculare induse de regimul alimentar. Porcii pot dezvolta de asemenea placi aterosclerotice in aorta si artera carotida, avand tensiunea asemanatoare oamenilor.

Activitatea antioxidanta a coacazelor ar putea explica potentialul lor cardioprotector observat in acest studiu. Antioxidantii sunt captatori ai radicalilor liberi, ajutand la protectia impotriva oxidarii celulare ce poate determina boli cardiovasculare, boli neurodegenerative ( boala Alzheimer) si unele tipuri de cancer.

Intr-un studiu asupra capacitatii antioxidante a alimentelor, utilizand un test numit ORAC ( Oxygen Radical Absorbing Capacity), coacazele au obtinut unul din punctajele cele mai mare. Componenta principala ce imprima actiunea antioxidanta o constituie polifenolii, in special flavonoidele.

Potrivit dr. Kalt, flavonele ar putea actiona drept antioxidanti pentru a inhiba oxidarea LDL, reducand si inflamarea vasculara prezenta in ateroscleroza . Autoarea recomanda pacientilor sa aleaga coacazele alaturi de alte fructe colorate si legume ce contin antioxidanti. “ Consumul mai mare de fructe si legume va ajuta in preventia bolilor si controlul greutatii. “

www.bio-medicine.org

www.wikipedia.com

 


Publicat de :
Tanase Alexandra
Puncte: 51
 

Comentarii (1)

Subscribe to this comment's feed
...
0
BUNA! IMAGINEA ATASATA ACESTUI ARTICOL ESTE GRESITA SI REPREZINTA O CRENGUTA DE AFIN SI NU DE COACAZ.smilies/angry.gif
MACOVEI ANA BIOLOG , martie 16, 2010

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro