MedicalStudent.ro

Tuesday
Apr 30th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Fitoterapie Migdalele scad nivelul colesterolului

Migdalele scad nivelul colesterolului

Evaluare articol: / 13
Cel mai slabCel mai bun 

MigdaleMigdalele, desi au un continut ridicat in grasimi, reduc colesterolul. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii canadieni in urma unui studiu efectuat pe o populatie cu un nivel crescut al colesterolului. Scopul cercetatorilor a fost sa determine daca, si la ce nivel de consum, migdalele pot reduce riscul aparitiei bolilor coronariene scazand lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL) – colesterolul "rau".

Diverse studii anterioare au lansat ideea conform careia consumul de nuci ar reduce riscul de a dezvolta boli coronariene. Totusi, consumul abuziv de nuci duce la cresterea aportului caloric si de aceea nu este recomandat persoanelor la care se urmareste reducerea numarului de calorii.

Oamenii de stiinta din Toronto au demonstrat experimental ca aproximativ 30 de grame de migdale (echivalentului unui pumn) consumate zilnic reduc nivelul de colesterol cu mai mult de patru procente. La cei care au consumat o cantitate dubla, 60 de grame de migdale pe zi, nivelul colesterolului a fost redus si mai mult – cu 9.4% mai putin colesterol decat nivelul initial. Studiul a aratat si ca atat cei care au consumat numai 30 de grame, cat si cei care au consumat mai mult si-au pastrat greutatea, ba mai mult, un alt beneficiu al introducerii migdalelor in dieta ar putea fi scaderea in greutate (atunci cand se asociaza si o alimentatie hipocalorica). Riscul de a castiga in greutate scade considerabil.

Conform doctorului Jenkins, migdalele sunt o sursa buna de proteine vegetale. Ele prezinta si alte avantaje – sunt bogate in antioxidanti si vitamine, astfel reducand si riscul de cancer, diabet sau Alzheimer, precum si alte boli cronice. 90% din cantitatea de grasime din migdale este reprezentata de grasimi nesaturate, ceea ce face ca, in timp, aportul de migdale sa reduca colesterolul. Ele sunt incarcate cu proteine, fibre, zinc, seleniu, cupru, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, vitamina E si alti anitoxidanti.

Se crede ca acidul folic din migdale scade nivelul de homocisteina, aminoacidul care pare sa contribuie la dezvoltarea placilor de aterom din artere. Proprietatea migdalelor de a reduce riscul de boli coronariene ar putea fi datorata si efectului antioxidant al vitaminei E.

Magneziul este un blocant natural al canalelor de calciu – astfel el face vasodilatatie (inclusiv la nivelul coronarelor), scade rezistenta capilara si usureaza in acest fel circulatia sanguina, favorizand aportul de oxigen si nutrienti la tesuturi. Studiile au demonstrat ca un deficit de magneziu duce la infarct, iar in urma unui infarct, atunci cand nu exista suficient magneziu, afectarea organica a inimii este mai pronuntata.

Potasiul, un electrolit important implicat in transmiterea nervoasa si contractia tuturor muschilor, inclusiv a miocardului, este foarte util in mentinerea tensiunii arteriale normale si a functiei cardiace normale.

Migdalele par a fi utile si in diabet, s-a demonstrat ca nivelul glucozei in sange imediat dupa masa este mai scazut la cei care le consuma. Dupa o masa bogata in glucide asociata cu consumul de migdale indexul glicemic este diminuat, iar nivelul de crestere a glicemiei dupa masa scade.

Asadar, consumul de migdale este o solutie utila atat pentru cei sanatosi cat si pentru cei cu risc pentru anumite boli.



www.nutraingredients.com
www.scienceblog.com
www.naturalnews.com
www.whfoods.com
Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro