MedicalStudent.ro

Tuesday
Apr 30th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Farmacologie Sunt antidepresivele la fel de ineficiente ca si pilulele cu zahar?

Sunt antidepresivele la fel de ineficiente ca si pilulele cu zahar?

Evaluare articol: / 5
Cel mai slabCel mai bun 

Noile descoperiri privind ineficienta antidepresivelor au lasat milioane de pacienti in ceata. O echipa de cercetatori a facut valuri reportand ca 4 antidepresive nu sunt mai bune ca placebourile testate pe pacientii cu depresie minora. Cele patru medicamente testate au fost Flouxetina (Prozac), Paroxetina (Paxil), Venlafaxina (Effexor)si Nefazodona (vanduta sub numele de Serzone inafara Statelor Unite).

Cercetatorii britanici, americani si canadieni au examinat datele nou emise de testele clinice revizuite de catre FDA (Food and Drug Administration). Acestia au ajuns la concluzia ca medicamentele antidepresive de noua generatie, atunci cand sunt comparate cu un placebo, nu au efecte signifiante decat in cazul unor pacienti ce sufera de depresie severa.

Cu toate acestea, companiile farmaceutice considera recenzia ca nefiind valida. GlaxoSmithKline, producatorul Paxil, a citat ca studiul a examinat numai o mica parte din informatiile cu privire la antidepresive.

A.P.A. (Asociatia Psihiatrica Americana) a afirmat ca studiul a dezvaluit importanta individualizarii tratamentului.

“Medicatia ii ajuta pe unii, dar nu pe toti oamenii ce sufera de depresie. De exemplu, in cazul oamenilor ce sufera de depresie usoara pana la moderata, psihoterapia poate functiona la fel de bine ca si medicatia”, citeaza Dr. Nada Stotland, presedintele APA.

Raspunsul indivizilor la antidepresive este variabil. Medicamentele isi fac efectul maxim in timp – cateodata chiar in 6 saptamani, iar unii oameni folosesc 3 sau 4 medicamente diferite inainte sa il gaseasca pe cel potrivit. Medicamentele le pot salva vietile unora si, in acelasi timp, ar putea sa fie o alegere nu tocmai buna pentru altii.

Optiuni de tratament ale depresiei:
• Psihoterapia. Asa numita terapie a vorbitului, ar putea fi cea mai buna metoda pentru tratarea depresiei (usoare sau moderate). Pentru a imbunatati sansele de reusita, psihoterapia trebuie abordata cu o minte deschisa, multa vointa, si dorinta de a participa la sedinte.

• Exercitiile. Exercitiile fizice regulate sunt un medicament minune non-chimic. Activitatile aerobice, dansul, tenisul, baschetul si inotul sunt in mod tipic cele mai eficiente metode de a inlatura simptomele depresiei.

• Metode pozitive de a face fata problemelor. Multi oameni gasesc eficient scrisul intr-un jurnal, mersul la un grup de suport sau online, vorbitul cu un prieten sau un hobby.

• Destul somn. Multi oameni deprimati au tulburari ale somnului. Abordarile includ metode precum respectarea orelor de somn, evitarea dormitului in timpul zilei, utilizarea restransa a cofeinei si utilizarea dopurilor de urechi.

• Evitarea drogurilor si a alcoolului. Aceste obiceiuri cresc riscul aparitiei depresiei, pot inrautati simptomele si pot interfera cu schemele de tratament.

• Nutritia. O dieta echilibrata poate ridica moralul si poate spori sanatatea generala si abilitatile de a face fata problemelor. Aceasta include multe vegetale, fructe, cereale integrala si seminte, destula apa, indeajuns de multe proteine si grasimi “bune” precum uleiul de masline, nuci, seminte si peste. Asigurati-va sa reduceti substantial din alimentatie alte grasimi (animale) si carbohidratii/zaharurile.

• Sunatoarea (Hypericum perforatum). Aceasta planta a fost folosita de-a lungul istoriei ca un remediu popular impotriva depresiei. Studiile efectuate asupra florilor au dezvaluit rezultate bune in tratarea depresiei usoare pana la moderata, dar nici un efect asupra depresiei majore. Oamenii ce folosesc sunatoarea trebuie sa fie constienti de numeroasele interactii intrea aceasta si multe medicamente incluzand anticoagulantele si contraceptivele.


Depresia se poate trata. O combinatie de medicamente, terapia, exercitiile fizice si alte metode ar putea sa echilibreze starea de spirit. Aceasta controversa in legatura cu antidepresivele ar putea insemna o noua, mai eficienta, cale de tratament pentru multi.

www.johnredwoodsdiary.com
yourtotalhealth.ivillage.com
amenclinics.com
science.slashdot.org
www.sciencegallery.ie


Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Metilnaltrexona vine in sprijinul bolnavilor de cancer cu afectiuni intestinale cauzate de opioide

Metilnaltrexona (bromura de metilnaltrexona), un medicament menit sa elimine unul din efectele adverse ale analgezicelor in randul bolnavilor de cancer, a primit aprobarea de punere pe piata de la United States Food and Drug Administration (FDA) pe 24 aprilie 2008, pentru tratamentul afectiunilor intestinale aparute ca urmare a folosirii opioidelor.

 

Echivalentul european al FDA, Comitetul pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman, si-a dat acordul pentru comercializarea sub numele de Relistor pe 24 aprilie.
“Acest nou medicament va fi de mare ajutor celor ce intampina probleme grave de constipatie asociate cu folosirea frecventa de morfina sau alte opioide in faza terminala sau avansata a bolii.”, a firma Joyce Korvick, director al Diviziei de Produse Gastroenterologice din cadrul FDA.
A durat 30 de ani pana la punerea pe piata a unui astfel de medicament.
Pacientii dependenti de opioide pentru calmarea durerilor sunt deseori fortati sa intrerupa tratamentul din cauza efectelor adverse. Acest medicament rezolva o problema clinica importanta pentru unii dintre pacienti.

In Statele Unite, analgezicele opioide puternice precum Percocet, Oxycontin sau morfina sunt administrate la peste 1,5 milioane de oameni care sufera de boli in stadiu avansat cum este cancerul. Desi morfina si derivatii sai raman cele mai folosite opioide pentru calmarea durerii, acestea produc efecte adverse semnificative, printre care si constipatia severa, motiv pentru care foarte multi pacienti intrerup tratamentul cu analgezice. Metilnaltrexona inlatura acest efect secundar si mentine efectul analgezic.

Metilnaltrexona a fost descoperita in 1979 de farmacologul Leon Goldberg de la Universitatea din Chicago. Goldberg a testat derivati de naltrexona, o substanta stabila care blocheaza efectele morfinei, cu scopul de a gasi medicamentul ce nu poate trece bariera hematoencefalica. Prin urmare, medicamentul nu a interferat cu efectul morfinei asupra durerii, dar a stopat efectele nedorite de la nivel intestinal.

Succesul initial al folosirii acestui medicament a atras atentia colegilor lui Goldberg care au continuat, dupa moartea acestuia, studiul compusului - testarea pe animale, teste clinice de siguranta, stabilirea efectelor in studiile preclinice la voluntari si pacienti si marirea potentialului de aplicatie.

In 2001, Progenics Pharmaceuticals, din Tarrytown, New York, a cumparat drepturile de a produce metilnaltrexona.

Dovada eficacitatii acesteia a fost evidentiata la pacientii tratati cu metadona, unde a avut imediat efect laxativ.
Alte studii au aratat de metilnaltrexona poate bloca raspandirea virusului HIV in organism si replicarea lui in conditiile unui tratament cu morfina. Greata si voma produse de medicamentul anti-HIV, Ritonavir, pot fi atenuate prin efectul metilnaltrexonei.

Studiile recente sugereaza ca ar putea fi folosit cu succes in tratamentul retentiei urinare, prurit si greata.

Metilnaltrexona este primul tratament aprobat din noua clasa de medicamente menite sa diminueze efectele adverse ale opioidelor asupra tractului gastrointestinal, fara a interfera cu calmarea durerii.

Relistor este un medicament injectabil ce poate fi administrat ori de cate ori e nevoie, dar nu mai mult de o doza in 24 de ore. Se recomanda o doza la 2 zile la pacientii in stare avansata de boala.

Sursa: medicalnewstoday.com

Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro