MedicalStudent.ro

Sunday
Apr 28th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Un virus al racelii modificat a produs 10 decese

Un virus al racelii modificat a produs 10 decese

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 
Clinicienii ar trebui sa fie atenti la o noua forma de adenovirus 14 care a cauzat moartea a 10 persoane, majoritatea fiind adulti. In mod normal, infectia cu un adenovirus nu produce moartea, desi poate fi mortala pentru nou-nascuti, pentru batrani si pentru cei cu o stare de sanatate precara si, de asemenea, poate produce pneumonie si boli gastrointestinale.

Ceea ce este alarmant la noua forma a adenovirusului 14 este ca majoritatea victimelor sale au fost adulti sanatosi. Primul caz care a atras atentia medicilor a fost acela al unui bebelus de 12 zile care a murit intr-un spital din New York. Copilul a fost nascut la timp si nasterea a fost fara complicatii. Examinarea postmortem a scos la iveala adenovirusul 14, precum si celule inflamatorii cronice cu incluzii intracelulare, in plamani, precum si bronhiolita si sindrom respirator acut.

Cea mai mare epidemie a fost inregistrata in Texas, unde 27 de pacienti au fost internati in spital cu pneumonie si cinci dintre ei au fost adusi la terapie intensiva. Unul dintre cei cinci a necesitat oxigenarea membranara extracorporeala pentru aproximativ 3 saptamani si, in final, a murit. Personalul medical a luat probe de la 16 din cei 27 de pacienti, inclusiv cei de la terapie intensiva, si toate rezultatele au fost pozitive.

O alta epidemie a avut loc in Oregon. Din cele 17 specimene obtinute, 15 au fost de tip adenovirus 14. Rapoartele medicale au inregistrat 22 de pacienti care au solicitat internare in spital, 16 au necesitat terapie intensiva si 7 au murit, pritnre care si un copil, toti suferind de pneumonie severa.

In Washington, oficialitatile au raportat 4 cazuri, dintre care unul cu SIDA si trei cu boli pulmonare obstructive cronice, cu tuse, febra si cu tulburari ale respiratiei. Trei dintre pacienti au necesitat terapie intensiva si ventilatie mecanica pentru pneumonie severa si dupa 8 zile, pacientul cu SIDA a decedat, in timp ce restul pacientilor si-au revenit. Toti patru au fost testati pentru adenovirusul 14 si rezultatele au fost pozitive la toti pacientii.

Pentru aceste cazuri, ar trebui luate unele masuri speciale, cum ar fi: ventilatia noninvaziva utilizata pentru a reduce necesitatea pentru si durata intubarii endotraheale. Circuitele pentru respiratie ar trebui inlocuite cand sunt contaminate. Cand se poate, un tub endotraheal ar trebui folosit pentru a permite drenajul secretiilor respiratorii. Tuburile orotraheale, decat cele nazotraheale, ar trebui folosite la pacientii care necesita ventilatie mecanica asistata.

www.medpagetoday.com

 


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Privarea de somn a bacteriilor

Descoperirea actiunii antibioticelor asupra agentilor patogeni care produceau diferite infectii a reprezentat una dintre cele mai importante realizari din domeniul farmaceutic. Astazi cercetatorii incearca punerea la punct de noi generatii de antibiotice impotriva bacteriilor rezistente la diverse tratamente. Cercetatorii au descoperit de ce unele bacterii din anumite colonii pur si simplu sunt imune la folosirea antibioticelor.

Majoritatea antibioticelor omoara doar microbii care cresc si se multiplica, lasand neatinse o mica selectie de bacterii care sunt intr-un proces de “hibernare” (pasive) din colonia atacata. Un nou studiu arata ca o anumita doza de nutrienti poate trezi aceste bacterii pentru un timp care sa permita distrugerea lor cu antibiotice. Daca strategia va functiona la oameni, ar putea constitui o cale mai buna de a trata bolile cronice, cum ar fi tuberculoza si infectiile de la nivelul tractului urinar.

In timpul infectiilor, bacteriile isi pot incetini sau chiar opri cresterea lor. Astfel, ele intra in faza “stationara”, cand nivelul nutrientilor scade, lucru care se intampla deseori in gazda infectata. O serie de bacterii, in cele din urma isi opresc metabolismul si trec intr-o stare de “hibernare”. Biofiziologul Nathalie Balaban si colegii sai de la Hebrew University – Ierusalim, au dorit sa afle ce determina aceste bacterii sa se comporte astfel.

Pentru a studia un ciclu in laborator, echipa a adaugat nutrienti noi intr-o cultura de E. Coli. Majoritatea celulelor au inceput sa creasca si sa se divida, din nou, asa cum era de asteptat, devenind astfel mai vulnerabile la antibiotice. Dar o proportie mica au devenit active doar temporar: In prima ora si jumatate, de la adaugarea nutrientilor proaspeti, ele au reinceput sa produca proteine, ca si cum ar incepe sa se divida. Apoi ele si-au incetat orice activitate de acest gen, trecand intr-o stare de “hibernare”.

Odata ajunse in aceasta stare, bacteriile devin imune la antibiotice, iar ele nu pot fi tentate sa se “trezeasca” cu nutrienti. Dar in prima ora si jumatate ele au fost vulnerabile la actiunea antibioticelor. “Acest lucru sugereaza ca o metoda de a preveni rezistenta bacteriana la antibiotice este sa dam pacientului, o doza din nutrienti care sa limiteze cresterea agentilor patogeni – dependent de tipul bacteriei, acestea ar putea fi fier, zinc, sau alte componente, in timpul administrarii unui antibiotic,” spune Balaban.

Este surprinzator si neobisnuit aceasta observatie, spune microbiologul Kim Lewis de la Northeastern University in Boston, care studieaza desemenea rezistenta la antibiotice a bacteriilor. Totusi, nu este sigur cat de util acest studiu ar putea fi. Cercetari anterioareau aratat ca unele bacterii devin complet pasive – si netratabile – imediat ce intra in faza stationara. “Cu strategia propusa de Balaban, bacteriile care sunt deja in aceasta stare, ele nu ar putea fi trezite,” adauga Lewis.

Bibliografie:

1. www.sciencemag.org
2. Wikipedia – enciclopedia libera

Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro