MedicalStudent.ro

Friday
Apr 26th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Malaria:Vaccinul corect la locul potrivit?

Malaria:Vaccinul corect la locul potrivit?

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Dezvoltarea unui vaccin eficient improtriva malariei nu e usor, deoarece exista diferite specii de Plasmodium care cauzeaza boala . Diferitele specii poarta diferite diferite variante (alelele) ale genelor codand componentele ( antigenele) parazitului utilizate in vaccinurile test , ceea ce inseamna ca parazitul care provoaca infectia intr-o anumita locatie poate sa difere de cel folosit pentru prepararea vaccinului . Deci in acest caz raspunsul imun generat de vaccin poate sa fie mai putin eficient sau chiar deloc .

Plowe si colegii au cercetat un antigen numit MSP-119 , care este inclus intr-un vaccin pretendent care a fost testat recent in Mali . Gena MSP-119 contine 6 polimorfisme (variatii) , care pot exista in combinatii variate (haplotipuri) ; vaccinul pretendent contine MSP-119 de la specia 3D7 a P. Falciparum .
Studiile au utilizat secvente de ADN gena MSP-119 in mai mult de 1300 de infectii la 100 de copii Malia-nezi . Ei au comparat frecventele a 14 haplotipuri diferite de MSP-119 de-a lungul a 3 ani , in 3 categorii de varsta si in infectii consecutive la indivizi . Ei au gasit ca frecventa fiecarui haplotip indivicual al MSP-119 a fluctuat in studiul lor populational , dar haplotipul MSP-119 al P. falciparum 3D7 a fost prezent in doar 16% din infectii . ( In contrast combinatiile gasite din speciile FVO si FUP ale P. falciparum erau prezente in 40 % din infectii).
Aceste descoperiri arata ca majoritatea parazitilor din zona de test a vaccinului fac o forma diferita de MSP-119 care nu e continuta in vaccin . Cu toate ca rezultatele din testele efectuate in acea zona sugereaza ca vaccinul derivat din 3D7 poate oferi o anumita protectie impotriva speciile FVO si FUP , imunitatea stimulata de vaccin nu poate fi optima . In schimb vaccinurile derivate din speciile FVO si FUP pot fi mai eficiente decat cel din 3D7 , dar numai in aceasta zona , adica in Mali .
Mai general , aceste rezultate arata importanta determinarii genetice a populatiilor patogene inaintea inceperii testarii de vaccinuri probe . Fara aceste informatii , abilitatea unui vaccin de a preveni infectiile cu tulpini specifice de paraziti nu poate fi determinata cu acuratete si potentialul util al vaccinurilor poate fi abandonat daca ele sunt testate pe populatii neadecvate .(sursa www.sciencedaily.com)


Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

De ce omoara pneumonia?

Incidenta pneumoniei bacteriene, cea mai comuna forma a acestet afectiuni, a scazut semnificativ in ultimii ani, insa cu toate acestea boala continua sa se soldeze cu un numar relativ crescut de decese. Modificarea manifestarilor clinice ale acesteia fac stabilirea diagnosticului sa fie destul de dificila.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro