MedicalStudent.ro

Tuesday
May 21st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Fitoterapie In viitor ne-am putea trata bolile inflamatorii ale pielii cu ceai verde

In viitor ne-am putea trata bolile inflamatorii ale pielii cu ceai verde

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Cercetatorii de la Colegiu Medical din Georgia lanseaza o noua intrebuintare a ceaiului verde: tratament pentru boli de piele cum ar fi psoriazisul sau matreata.

Cercetatorii s-au bazat pe rezultatele obtinute in urma studierii unui model animal de boala inflamatorie a pielii, caracterizata prin zone de piele uscata ,rosie, cauzate de inflamatie si hiperproductie de celule epiteliale. La animalele tratate cu ceai verde s-a observat o incetinire a ratei de crestere a celulelor epiteliale precum si exprimarea unei gene reglatorii a turn-over-ului celular.

"Psoriazisul, boala autoimuna, este caracterizat de o ingrosare a pielii datorate cresterii haotice a celulelor epiteliale", spune Dr. Stephen Hsu, biolog in cadrul Scolii de Stomatologie MCG si coordonator sef in cadrul studiului publicat in editia 18, luna august a revistei "Experimental Dermatology". "In cazul psoriazisului, celulele imune, care in mod normal ar trebui sa protejeze organismul impotriva infectiilor, induc eliberarea de citokine proinflamatorii si hiperproductia de celule epiteliale"

Printre astfel de boli autoimune cu efecte secundare asemanatoare , care pot duce la leziuni ale pielii, se numara si lupusul eritematos diseminat.

Ceaiul verde, demonstrat deja ca antiinflamator, realizeaza si reglarea expresiei Casparazei 14, proteina implicata in reglarea turn-over-ului celular.

"Acest marker "ghideaza" celulele epiteliale, spunandu-le cand sa se diferentieze si cand sa formeze o bariera protectoare", spune Dr. Hsu. "La pacientii cu psoriasis, procesul este intrerupt si moartea celulara este intarziata, aparand un dezechilibru intre formarea de noi celule si moartea celor imbatranite, aparand astfel leziuni ale pielii."

S-a observat de asemenea, pe modelele animale tratate cu ceai verde, o scadere a proliferarii antigenului nuclear celular, prezent in timpul multiplicarii celulare. In psoriasis, antigenul este exprimat in exces si creste astfel viteza de producere a noi celule epiteliale.

"Inainte de tratament, antigenul, PCNA, era prezent in toate straturile pielii," afirma Dr. Hsu. "In mod normal PCNA se gaseste doar in stratul bazal, in stratul germinativ al pielii, unde au loc mitoze continui, formandu-se noi celule epiteliale, care vor migra pana la suprafata pielii. Dupa aplicarea tratamentului cu ceai verde, modelele animale au prezentat un nivel relativ normal de PCNA numai in stratul bazal."

Ceaiul verde ar putea deveni astfel un posibil tratament pentru psoriasis si matreata, inlocuind alte tratamente ce au efecte adverse periculoase.

Dr. Hsu: "Tratamentul traditional cu ultravioete sau alte medicamente controleaza leziunile pielii si pot fi folosite pe termen lung, dar pot reprezenta o cauza de aparitie a carcinomului spinocelular – al doilea cancer de piele ca frecventa de aparitie. Unele dintre cele mai eficiente sampoane antimatreata contin si substante carcinogene si chiar daca sunt in cantitati foarte mici, nu putem aprecia efectele pe termen lung ale folosirii in mod constant ale acestor produse."

Ceaiul verde ar putea reprezenta deci un tratament alternativ, dar cercetatorii mai au totusi de depasit multe obstacole in cazului lui. Substantele din ceai sunt atat de active incat sunt oxidate foarte repede cand sunt amestecate cu alte substante si de asemenea se dizolva in apa, neputand trece de bariera epiteliala. Cercetatorii cauta in continuare o formula liposolubila, care sa se poata absorbi la nivelul pielii.

"Nu exista tratamente pentru bolile autoimune. Dar este posibil ca aceasta sa fie o metoda non-toxica de a regla aceste procese si pentru asta e nevoie de mai multe studii – pe oameni – pentru a determina toate efectele acestui tratament".

www.Medicalnewstoday.com ,
Article Date: 08 Aug 2007

 


Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro