MedicalStudent.ro

Thursday
May 02nd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Farmacologie Mecanismul rezistentei la penicilina - dezvaluit

Mecanismul rezistentei la penicilina - dezvaluit

Evaluare articol: / 6
Cel mai slabCel mai bun 
Un nou studiu efectuat de cercetatorii din Marea Britanie, Canada si SUA a descoperit misterul rezistentei la penicilina a unei bacterii care cauzeaza pneumonie, ceea ce ar putea duce la posibilitatea ca antibioticul descoperit odata de catre Alexander Fleming in 1928 sa revina.

Cercetatorii spera ca descoperirea lor va ajuta, de asemenea, la dezvoltarea unor antibiotice care sa actioneze pe MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilina) si alte bacterii periculoase. Streptococcus pneumoniae este responsabil pentru moartea a 5 milioane de copii, anual, in intreaga lume. Lloyd si echipa sa nu au descoperit exact cum bacteria devine imuna la penicilina, dar cred ca studiul demonstreaza cum se poate distruge rezistenta bacteriei astfel incat penicilina isi poate recapata potenta anterioara ca antibiotic.

Penicilina slabeste bacteria prin capacitatea de a stopa construirea peretilor celulei bacteriene. Ea blocheaza abilitatea acestora de a crea o "plasa" care inconjoara fiecare celula. "Plasa" este denumita peptidoglican si este prezenta la cateva tipuri de bacterii, inclusiv Streptococcus pneumoniae si MRSA. Cercetatorii au descoperit ca S. pneumoniae rezistenta la penicilina foloseste o proteina, MurM(muramidaza), ca pe o enzima care ajuta la construirea unor punti dipeptidice in peptidoglican.

Un nivel crescut de punti dipeptidice in "plasa" de peptidoglican se pare ca este un lucru necesar pentru rezistenta la penicilina. Acest lucru a fost descoperit prin prelevarea de S. pneumoniae rezistenta la penicilina de la pacientii cu infectii penumococice. Echipa de cercetatori de la Warwick a reusit sa refaca actiunea MurM in laborator, unde au putut urmari pas cu pas, din punct de vedere chimic, sinteza peptidoglicanului.

Ei au comparat comportamentul chimic al S. pneumoniae rezistente la penicilina si la cele sensibile la penicilina si au aratat ca acestea au folosit muramidaza in mod diferit. Au indicat etapa exacta unde modelele mai rezistente la penicilina au facut un salt revolutionr si, prin urmare, au castigat un avantaj. MurM din cea mai rezistenta forma de S. pneumoniae rezistenta la penicilina 159 a suferit o metabolizare mai accentuata a alaninei decat a serinei, in vreme ce forma penicilin-sensibila Pn16 a suferit mai multe modificari ale serinei decat ale alaninei in sinteza peptidoglicanului.

Aceste descoperiri permit cercetatorilor sa tinteasca structura chimica a MurM in S. pneumoniae printr-o modalitate care submina acest pas important si, deci, distruge rezistenta bacteriei la penicilina. Similar, deoarece MRSA si alte bacterii folosesc acelasi tip de punti peptidice pentru a sintetiza "plasa" protectiva de peptidoglican, este posibil sa foloseasca aceasta descoperire pentru a face penicilina potenta si impotriva acestor bacterii.

Un alt lucru important este ca uneltele folosite de Lloyd si colegii sai folosit pentru a urmari fiecare pas implicat sinteza peptidoglicanului S. pneumoniae pot fi folosite pentru a urmari procese similare la alte bacterii periculoase si, deci, poate deschide o noua cale pentru dezvoltarea de antibiotice care distrug aceasta rezistenta.

www. medicalnewstoday.com


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Imbunatatiti-va memoria fetelor cu 3 cescute de cafea pe zi!
Un studiu sustinut de catre cei de la Institutul National Al Cercetarilor Medicale, afirma ca bautul cafelei ar putea imbunatatii unele declive, inrudite cu imbatranirea, la femei. Cu doar trei cesti de cafea pe zi, femeile in varsta pot duce o batranete ceva mai usoara.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro