MedicalStudent.ro

Sunday
May 19th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Stiri medicale Dializa de Excelenta la Institutul Clinic Fundeni

Dializa de Excelenta la Institutul Clinic Fundeni

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

În data de 6 iulie 2011 a avut loc Ceremonia de Inaugurare a noii Staţii de Dializă Adulţi şi a noii Staţii de Dializă Pediatrică din Institutul Clinic Fundeni. Noile statii de dializa sunt dotate conform celor mai noi si moderne standarde şi pot deservi un număr de peste 100 de pacienti in hemodializă, precum si pacienţi in dializă peritoneală: initierea tratamentului, tratamentul complicatiilor si ingrijirea pacientilor cu comorbiditati multiple care necesita substitutie renala (hemodializa, dializa peritoneala).

La ceremonia de inaugurare a noii Staţii de Dializă Adulţi şi a noii Staţii de Dializă Pediatrică din 6 iulie 2011 si la Conferinta de Presa, sustinuta cu aceasta ocazie, au participat: Dr. Carmen Orban, Manager al Institutului Clinic Fundeni, Dr. Florin Bodog, Director in Ministerul Sanatatii, Dr. Dorin Ionescu, Director Adjunct CNAS, Dr. Alina Tanase, Director Medical Institutul Clinic Fundeni, echipa de medici nefrologi a Institutului Clinic Fundeni (Prof. Dr. Mihai Voiculescu, Seful Centrului de Medicina Interna – Nefrologie, Dr. Gheorghe Chiriac-Babei, Şef Secţie Pediatrie - Nefrologie Clinică), personalitati din lumea medicala (Prof. Dr. Mircea Penescu, Manager al Spitalului Clinic Carol Davila,  Conf. Dr. Cristian Serafinceanu, Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolica N. Paulescu), precum si reprezentanti ai companiilor International Healthcare Systems si SofMedica (George Sofianos, Director Executiv, Viorel Vasilascu, Director Renal, Dr. Carmen Gheorghiu, Manager medical operational), cei care prin efortul financiar propriu au contribuit la reamenajarea si dotarea tehnica a celor doua statii de dializa.

Staţiile îşi desfăşoară activitatea în cadrul a două entităţi medicale cu tradiţie în domeniul dializei, respectiv Centrul de Medicină Internă şi Nefrologie şi Centrul de Pediatrie din Institutul Clinic Fundeni.

Statia de Dializă Adulţi din Institutul Clinic Fundeni face parte din Centrul de Medicina Internă şi Nefrologie, Clinica cu o îndelungată tradiţie nefrologică, condusă de dl. Prof. Dr. Mihai Voiculescu, preşedintele Asociatiei de Nefrologie si Acces Vascular din România, preşedintele Fundatiei “Academician Marin Voiculescu”.

Mentionam faptul ca primele şedinţe de hemodializă din Romania au avut loc in Clinica de Medicină Internă şi Nefrologie Fundeni în anul 1963, sub conducerea Prof. Dr. V. Beroniade. Activitate nefrologică a căpătat un nou impuls prin preocupările actualului şef al clinicii Prof. Dr. Mihai Voiculescu,  care în anul 1995 a infiinţat Centrul de Dializă pentru copii şi adulţi, la cererea conducerii Spitalului Fundeni, reprezentată de Prof. Dr. Alexandru Oproiu şi ca răspuns firesc la necesităţile de îngrijire a patologiei nefrologice provenite din toate secţiile spitalului. În 1996 a fost înfiinţat Departamentul de Hemodializă, în organizarea căruia s-a implicat şi Dr. Dimitrie Capşa şi care a beneficiat de sprijinul companiei SofMedica ce a susţinut şi susţine în continuare activitatea acestui centru pentru a oferi  pacienţilor dializaţi cele mai bune tratamente.

Ulterior, s-au dezvoltat departamentele de terapie intensiva nefrologica, imunologie si dializa peritoneala, prin activitatea Colectivului de nefrologi formata din Dr. Camelia Achim, Dr. Diana Zilisteanu, Dr. Gener Ismail, Dr. Elena Rusu, Dr. Raluca Bobeica, Dr. Andreea Andronesi, cadre didactice universitare sau medici cercetatori, membrii in Societatea Europeana de Nefrologie, Dializă şi Transplant Renal (ERA-EDTA), membrii ai Societătii Române de Nefrologie şi membrii fondatori ai Asociatiei de Nefrologie si Acces Vascular din România.

D-l Prof. Dr. Mihai Voiculescu a declarat: “In cadrul Centrului de Medicina Interna – Nefrologie si a Statiei de Dializa Fundeni putem oferi pacientilor toata gama de tratamente de epurare renala, conform celor mai moderne si eficiente protocoale internationale. Serviciile pe care le oferim sunt peste ceea ce recomanda protocoalele standard si baremul ghidurilor. Principiile care ne ghideaza sunt: personal inalt calificat cu pregatire multidisciplinara, tratamente personalizate, monitorizare atenta a pacientilor. In centrul nostru se ingrijesc cazuri complexe, cu comorbiditati, pentru care se prioritizeaza statusul biologic al bolnavilor, si nu se face rabat de la calitatea actului medical in favoarea costurilor”.

Compartimentul de Dializă Pediatrică a fost înfiinţat în 1992, când în Clinica de Pediatrie Fundeni s-a efectuat prima hemodializă la un copil în România. Deserveşte zona de Sud a României cu regiunile tradiţionale: Mehedinţi, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, zona de Sud a Moldovei şi Bucureşti. Este, de asemenea, şi un renumit centru de instruire pentru medici şi asistenţi medicali din diverse zone ale României în domeniul asistenţei medicale şi epurării extrarenale a pacienţilor pediatrici cu patologie nefrologică. Compartimentul de Dializa Pediatrica asigură atât programul de hemodializă, cât şi pe cel de dializă peritoneală. Echipa medicală ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul Compatimentului de Dializă Pediatrică este membră a Societăţii Europene de Nefrologie, Dializă şi Transplant Renal (ERA-EDTA), membră fondatoare a Societătii Române de Nefrologie şi Urologie Pediatrică (SRNUP) şi a Societăţii Române de Nefrologie (SRN). Echipa este condusă de Dr. Gheorghe Chiriac-Babei, Medic Şef de Secţie Nefrologie Clinică şi îi are în componenţă pe Dr. Cristina Stoica, Dr. Mariana Vasilescu, Medic Şef de Secţie Dializă Pediatrică şi Dr. Adrian Lungu.


Publicat de :
Andreea Motoc
Puncte: 2309
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Alte stiri:

Attila Cseke: Exista o problema de comunicare intre medicii de familie
Ministrul Sanatatii, Attila Cseke sustine ca medicul de familie nu isi indeplineste, in prezent, rolul de "a fi prima poarta de intrare in sistemul sanitar", informeaza NewsIn. "In
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro