MedicalStudent.ro

Wednesday
May 01st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Fitoterapie Cercetarile privind marijuana
Warning: get_object_vars() expects parameter 1 to be object, null given in /home/www/static/medicalstudent.ro/www.medicalstudent.ro/public_html/components/com_community/libraries/core.php on line 601

Cercetarile privind marijuana

Evaluare articol: / 15
Cel mai slabCel mai bun 

Oamenii de stiinta americani considera ca actualele restrictii privind cercetarile asupra marijuanei sunt absurde. Creierul uman produce si proceseaza in mod natural compusi indeaproape inruditi cu cei gasiti in planta Cannabis sativa, cunoscuta si sub numele de marijuana. Acesti compusi sunt denumiti canabinoizi endogeni sau endocanabinoizi.

 

Se considera ca acestia joaca un rol important in procese precum durerea, memoria, neurodegenerarea si inflamatia. Se considera ca potentialul clinic al canabinoizilor ar putea fi enorm, incluzand tratamentul durerii, al leziunilor nervilor, al greturilor asociate cu chimioterapia si al problemelor asociate cu SIDA.

Marijuana este clasificata in tabelul 1 al stupefiantelor, alaturi de cocaina si heroina, substante cu utilizare strict interzisa si cu valoare medicala sau terapeutica nula sau foarte mica. In aceste circumstante, cercetatorii gasesc aproape imposibila aprobarea cercetarilor asupra plantei.

Multi cercetatori considera ca nu ar fi nevoie de studii deoarece exista medicamentul Marinol, varianta sintetica a compusului principal al marijuanei, tetrahidrocanabinol, ce stimuleaza apetitul si inlatura greata cauzata de chimioterapie. Pacientii ce folosesc Marinol il considera net inferior efectelor imediate ale marijuanei medicale fumate, metoda toxica de administrare a unui medicament.

Organizatia Nationala de Reformare a Legilor privind Marijuana din Statele Unite (NORML) sustine ca un studiu privind marijuana ar putea evidentia efectele terapeutice in afectiuni precum Alzheimer, diabet zaharat, hepatita C, SIDA, hipertensiune, scleroza multipla, artrita reumatoida, osteoporoza, cancer etc.

Marijuana “medicala” este legala in 11 state americane dar nu este legala la nivelul guvernului federal, multi dintre pacienti fiind dusi la inchisoare. Marijuana a fost declarata ilegala de catre Statele Unite in anul 1937, iar la nivel mondial aceasta este ilegala sub toate formele, legile variind de la tara la tara.

Cercetatorii considera ca cea mai buna optiune ar fi ca guvernele macar sa aprobe studiile privind potentialele efecte medicale ale plantei deoarece acestea nu fac parte dintr-o campanie de legalizare a drogurilor. In Marea Britanie, tara cu rol major in razboiul impotriva drogurilor, o firma de farmaceutice a fost autorizata sa creasca diferite soiuri de marijuana pentru teste clinice.

Sciam.com
Norml.org


Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (1)

Subscribe to this comment's feed
Sunt de parere
0
Ca ar trebui sa lasam vrajeala la o parte si sa recunoastem dc e ilegala defapt . Mai exact iduce stare de lene , bine stare , amnezie , pofta de mancare , putere de meditatie , stare de somnolenta ,relaxeaza muschi ,conserva durata vieti +++ iar efectele secudare apar si dispar in functie de cat de des utilizezi, este cea mai frumoasa floare si e ilegala pt ca lumea este inapta !!!!! trist.
airwalk , aprilie 17, 2010

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro