MedicalStudent.ro

Saturday
May 18th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Evenimente Congresul Naţional de Psihotraumatologie, Bucureşti - 2011

Congresul Naţional de Psihotraumatologie, Bucureşti - 2011

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Asociaţia Română de Terapii Scurte si Consultanţă Orientată pe Resurse şi Soluţii (ARTS&CORS), Asociaţia Română pentru Sănătate Mintală (ARSM) şi INSTITUTUL pentru studiul şi tratamentul TRAUMEI (ISTT), organizează Congresul Naţional de Psihotraumatologie, programat să se desfăşoare în perioada 6 - 9 octombrie 2011, la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, din Bucureşti.

Evenimentul, derulat cu tema "Dincolo de traumă: resurse şi oportunităţi", este cel mai amplu de acest gen din România şi, sub deviza interdisciplinarităţii, se adresează specialiştilor din domeniile psihologiei, psihiatriei, psihoterapiei, medicinii, psihologiei organizaţionale, resurselor umane, sănătăţii angajaților,  psihologiei sociale, sociologiei, educaţiei, asistenţei sociale, precum şi oricăror alţi specialişti care, în activitatea lor, se confruntă cu suferinţa umană şi trauma psihică.

Prima ediţie a Congresului Naţional de Psihotraumatologie 2011 urmăreşte să abordeze trauma psihică şi suferinţa umană din perspectiva: prevenţiei şi intervenţiei; educaţiei şi cercetării; aspectelor legale şi sociale; eticii şi deontologiei; comunităţii şi suportului social; înţelegerii şi spiritualităţii.

"Ne dorim ca această întâlnire să reunească specialişti din diverse arii psihologice, sociale, organizaţionale, care să împărtăşească prin prelegeri şi workshop-uri, experienţa lor, într-un mod profesionist, autentic, colegial. Schimbul de informaţii şi abilităţi este menit să stimuleze recuperarea demnităţii potenţialului uman supus experienţelor dureroase, îmbogăţirea cunoştinţelor şi competenţelor participanţilor, în calitatea lor de profesionişti care se ocupă de ajutorarea persoanelor traumatizate, precum şi construirea unui forum de susţinere a iniţiativelor din domeniul psihotraumatologiei"
, declară dr. psih. Diana Lucia Vasile, Preşedinte al Comitetului Științific CNPT 2011.

Printre personalităţile marcante care au răspuns afirmativ invitaţiei de a contribui, cu expertiza lor, la lucrările CNPT 2011, se numără, în acest moment:

·    Lect. Msc. Peter Schutz - Universitatea din Viena (Austria)
·    Prof. Dr. Şerban Ionescu - Universitatea Paris & Viencennes a Saint-Denis, Director Centrul de Cercetare "Traumă, Rezilienţă, Psihoterapie" (Franţa)
·    Dr. Psih. Konstantin von Vietinghoff-Scheel - Director Corporate Counselling Services
·    Dr. Francis Macnab - Director Cairnmillar Institute, Melbourne (Australia)(adresă video)
·    HG Dip P Wendy Amey - Director Fondator HGP Marea Britanie, GQHP, MHGI, GHR, MCAPP, membru al CMSUK (Marea Britanie)
·    Prof. Univ. Dr. Nicolae Calomfirescu - Preşedinte AMSR (Asociația pentru Medicina Sexualității din România)
·    Prof. Univ. Dr. Florin Tudose - Decan Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret
·    Prof. Univ. Dr. Tudora Sima - Decan Facultatea de Psihologie, Universitatea Hyperion
·    Prof. Univ. Dr. Iolanda Mitrofan - Preşedinte SPER (Societatea de Psihoterapie Experiențială Română)
·    Prof. Asoc. Dr. Augustin Cambozie - Preşedinte FRP (Federația Română de Psihoterapie)
·    Lect. Univ. Drd. Ion Bucur - Preşedinte Centrul de Dezvoltare a Personalității "ARTeS"
·    Psih. Flori-Ana Andronache - Coordonator Centrul pentru Prevenirea şi Combaterea Mobbing-ului şi Discriminării Femeilor pe Piaţa Muncii
·    Psih. Mihai Păun - JRS România
·    Psih. Luiza Albu - O.A.M.G.M.A.M.R. (Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România)
·    Lect. Univ. Dr. Elena Vladislav - Universitatea Bucureşti
·    Av. Iuliana Ţiplea - Fundaţia Sensiblu
·    CEng. MSc. OD Irina Berar - Senior Consultant Fundaţia "Centrul pentru Implementarea Managementului Performant"
·    Psih. Răzvan Zaharia - Head of Org. Dev & Org MKB-Romextera Bank

Prima ediție a Congresului Național de Psihotraumatologie se dorește a fi un forum profesional de o ridicată valoare științifică, prin care specialiștii să poată prezenta și dezbate experiențe profesionale, trecute și prezente, din domeniul psihotraumatologiei și științelor conexe.

Specialiştii care doresc să contribuie la lucrările Congresului Naţional de Psihotraumatologie - 2011, sunt invitaţi să transmită propunerile lor către Comitetul Ştiinţific al evenimentului, începând cu data de 25 iulie 2011 şi până la 15 august 2011. Propunerile sunt aşteptate pentru secţiunea Postere şi pentru secţiunea Workshop, detalii despre criteriile de selecţie şi formularul de înscriere fiind disponibile la www.psihotraumatologie.ro/propuneri.php.

Înregistrarea participanţilor
, poate fi efectuată direct din pagina dedicată de pe website-ul oficial al Congresului (www.psihotraumatologie.ro/inscriere.php), începând de astăzi, 27 iulie 2011 până la data evenimentului. În funcţie de momentul la care se operează înscrierea, organizatorii au pregătit participanţilor mai multe categorii de tarife, precum şi o serie de pachete promoţionale şi de reduceri. Acestea pot fi consultate în pagina dedicată tarifelor, de pe website-ul oficial (www.psihotraumatologie.ro/tarife.php).

Pentru mai multe informaţii legate de Congresul Naţional de Psihotraumatologie - Bucureşti 2011 vă invităm să vizitaţi www.psihotraumatologie.ro.

Parteneri media: Senso TV, Psychologies, Medic.ro, Psihiatru.ro, Galenus, Farmacia Ta, MedNews, i-medic.ro, Sanatate-Mintala.info, Televiziunea-Medicala.ro, CariereMedicale.ro, LumeaONG.org, MedicpentruTine.ro, MedicalStudent.ro, GhidCabinet.ro, InformatiaMedicala.ro, CursurisiCertificari.ro.

Contact:
Daniela C. NĂTĂLEŢU
Director Comunicare şi Contractare
Tel: 0730.120.997
E-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Publicat de :
Andreea Motoc
Puncte: 2309
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Alte evenimente:

Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?

Sănătatea Media Group organizează, în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, o dezbatere prilejuită de Ziua Europeană a Pacienţilor, care se va desfăşura în data de 13 martie 2012, la Casa Universitarilor din Bucureşti. Evenimentul „Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?” este susţinut de Alianţa pentru Sănătate din România.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro