MedicalStudent.ro

Wednesday
Apr 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Grupa sangvina 0 in tratamentul malariei

Grupa sangvina 0 in tratamentul malariei

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Savantii de la Universitatea din Edinburgh au dezvaluit faptul ca indivizii purtatori ai grupei sangvine 0 sunt protejati de formele severe de malarie. Acestia spera ca descoperirea lor sa aduca imbunatatiri in ceea ce priveste alcatuirea vaccinurilor sau a tratamentelor ce combat acesta afectiune.

Prin exploatarea insusirilor grupei sangvine amintite, care o fac invulnerabila in fata bolii se poate descoperi un tratament. Se pare ca pesoanele cu grup 0 sangvin si care locuiesc in zona Tropicelor sunt aproape imuni la formele severe de malarie.

O echipa din scotia impreuna cu cercetatori din tari diferite, Statele Unite, Mali, Kenya, au studiat un etalon format din copii de origine africana, posesori ai grupei 0 sangvine ajungand la concluzia ca acestia aveau cu doua treimi mai putine sanse de a suferi insuficiente respiratorii severe sau crize severe anafilactice, simptome care caracterizeaza formele avansate de malarie.

Cecetatorii cred cu tarie ca prin dezvoltarea unui vaccin care ar mima proprietatile grupei sangvine amintite, riscurile caderii in nenumaratele forme critice ale malariei, ar scadea vizibil.

In cazul stadiilor fatale de malarie, celulele rosii sunt infectate cu un parazit ce impiedica distributia adecvata a oxigenului catre creier. Parazitii dezvoltati determina o activare membranara celulara care duce la randul ei la constituirea unor proteine membranare cu rol in adeziune la peretii vaselor de sange. Aceste proteine recruteaza alte globule rosii tinere ducand la formarea unui adevarat dop pe traiectul vasului sanvin care in final se transforma intr-o bariera ce impiedica oxigenarea emisferelor cerebrale.

Cu toate acestea, se pare ca posesorii grupei 0 sanvine nu se confrunta cu astfel de probleme, antigenele sau alte structuri caracteristice ale grupei oferind imunitate specifica.

Malaria duce anual la aproximativ 2 milioane de victime.
A sosit momentul sa punem capat acestui masacru. Se pare ca acest lucru este din ce in ce mai aproape si mai posibil prin descoperirea amintita.


www.news-medical.net

 


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Malaria:Vaccinul corect la locul potrivit?
Dezvoltarea unui vaccin eficient improtriva malariei nu e usor, deoarece exista diferite specii de Plasmodium care cauzeaza boala . Diferitele specii poarta diferite diferite variante (alelele) ale genelor codand componentele ( antigenele) parazitului utilizate in vaccinurile test , ceea ce inseamna ca parazitul care provoaca infectia intr-o anumita locatie poate sa difere de cel folosit pentru prepararea vaccinului . Deci in acest caz raspunsul imun generat de vaccin poate sa fie mai putin eficient sau chiar deloc .
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro