MedicalStudent.ro

Sunday
Apr 28th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Evenimente COSTURILE ȘI CALITATEA SERVICIILOR MEDICALE: 30-31 martie 2012

COSTURILE ȘI CALITATEA SERVICIILOR MEDICALE: 30-31 martie 2012

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Conferinta COSTURILE ȘI CALITATEA SERVICIILOR MEDICALE - O viziune integrată și soluții pentru îngrijiri pe termen lung, va avea loc in perioada  30-31 Martie 2012, Hotel Ramada Parc, București, fiind organizata de Tarus Media sub auspiciile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, sub auspiciile Colegiului Medicilor din Romania, sub auspiciile Colegiului Farmaciștilor din România, in  colaborare cu Asociaţia Spitalelor din România.

OVERVIEW
Conferința internaţională organizata de  va reuni părțile interesate de domeniul calității în sănătate, pentru a aborda subiecte importante privind îmbunătătirea calității și siguranței îngrijirilor medicale, precum și pentru a prezenta exemple de analiza de costuri și beneficii a serviciilor medicale. Principalul obiectiv al conferinței este identificarea celor mai bune soluții pentru calitatea, eficienta și siguranța serviciilor adresate pacienților cronici sau cu problematici medicale si sociale  ce necesita îngrijiri pe termen lung.

În prezent, Europa trebuie să facă față unei societăți în curs de îmbătrânire. Sporirea populației în vârstă va avea un efect important  privind serviciile de îngrijirie pe termen lung și resursele necesare furnizării lor. Cu o populație în curs de îmbătrânire, apar noi provocări de natură financiară, și trebuie luate în calcul presiuni crescute asupra bugetului. Totuși, cererea pentru o infrastructură mai bună privind serviciile de asistență medicală și îngrijire socială este din ce în ce mai crescută. Calitatea și continuitatea îngrijirilor medicale sunt în egală măsură importante, alături de încurajarea pregătirii de specialitate și a formării profesionale pentru persoanele cu responsabilități în domeniul îngrijirii pe termen lung, pentru că serviciile medicale au devenit din ce în ce mai specializate. În plus, în contextul îmbătrânirii societății, promovarea sănătății și prevenirea bolilor pot duce la creșterea numărului de ani de viață sănătoasă.

Comisia Europeană a subliniat că „promovarea unei stări bune de sănătate reprezintă o parte integrantă a obiectivelor de creștere economică inteligentă și favorabilă incluziunii pentru Europa 2020. Menținerea unei populații sănătoase și active pentru un timp cât mai îndelungat are un impact pozitiv asupra productivității și competitivității. Inovarea în domeniul asistenței medicale contribuie la abordarea cu succes a provocării sustenabilității în acest sector, în contextul schimbărilor demografice”.   

Calitatea îngrijirilor medicale a primit suficientă atenţie în secolul 21? Ce e de facut?

Mai multe detalii pe: http://quality.tarusmedia.ro/ 

Pentru studenti, participarea este gratuita. Inscrierea acestora se realizeaza pana pe data de 26 martie 2012. 

 


Publicat de :
Andreea Motoc
Puncte: 2309
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Alte evenimente:

Curs International "Fine needle aspiration cytology in the diagnosis of breast pathology"
Cursul International Fine needle aspiration cytology in the diagnosis of breast pathology se adreseaza in special medicilor primari in ostetrica-ginecologie, radiologie, anatomie patologica, medicilor rezidenti, precum si medicilor de familie. Limba
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro